Γιατί το «Ίσιδα» δεν είναι το ιδανικό όνομα για την κόρη σας πια

Στο πλαίσιο της τελευταίας καμπάνιας της, η εταιρεία Νουτέλα τυπώνει στο πίσω μέρος των βάζων τα μικρά ονόματα όσων πελατών της το επιθυμούν - μια υπηρεσία που ωστόσο αρνήθηκε να προσφέρει στην μικρή Ίσιδα από την Αυστραλία εξαιτίας της ομοιότητας του ονόματός της με την συντομογραφία της τρομοκρατικής οργάνωσης των τζιχαντιστών «Ισλαμικό Κράτος».

Όταν η 43χρονη Χέδερ Τέυλορ έδινε στην κόρη της το όνομα της Αιγύπτιας θεάς, δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και η άνοδος του τζιχαντισμού στη Συρία θα είχαν αντίκτυπο στην καθημερινότητα του παιδιού. 

Κι όμως, όταν σ
υνοδευόμενη από την θεία της η Ίσις υπέβαλε την αίτηση της για ένα τροποποιημένο βαζάκι στο τοπικό κατάστημα Myers, εισέπραξε αμέσως αρνητική απάντηση από τους υπαλλήλους αφού «το όνομά της βρισκόταν στη λίστα της εταιρίας με τα «απαγορευμένα ονόματα».

Την επόμενη μέρα, με την οικογένεια επικοινώνησε και εκπρόσωπος του ομίλου Ferrerο στον οποίο ανήκει η Νουτέλα, που επιβεβαίωσε την πολιτική της εταιρείας: τους ήταν αδύνατο να τυπώσουν το όνομα ISIS σε βαζάκι, αφού μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να «παρερμηνευθεί από το ευρύ κοινό και να θεωρηθεί ασέβεια» προς τη μνήμη των θυμάτων.

«Δεν θέλω πια να την φωνάζω 'Ίσις' γιατί οι άνθρωποι γύρω μου νομίζουν ότι αναφέρομαι στο ISIS», δήλωσε στην Sydney Morning Herald η 43χρονη Τέυλορ, που ζήτησε από την σελίδα της στο facebook να σταματήσει ο κόσμος να αποκαλεί «Ίσις» το «Νταές» (συντομογραφία της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης στα αραβικά).






Πηγή: Πηγή: Independent