Οι κατσαρίδες είναι καλύτερες από ό,τι νομίζετε...!

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου Shunanshi Tokuyama στη δυτική Ιαπωνία λέει ότι οι κατσαρίδες παίζουν σημαντικό ρόλο και δεν αξίζουν την απέχθεια που προκαλούν στους περισσότερους.

Υπάρχουν 4.000 είδη κατσαρίδας στον πλανήτη. Τα σκληραγωγημένα αυτά έντομα φημίζονται για την ιδιότητά τους να επιβιώνουν σχεδόν οπουδήποτε.

Δίνουν μια αρνητική εικόνα, αλλά παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην τροφική αλυσίδα. Έχουν τη σημαντική, αλλά δυσάρεστη στο άκουσμα, λειτουργία, να τρώνε πτώματα άλλων ζώων και νεκρά φυτά που βρίσκονται στο έδαφος.

Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου που θα βρεθούν στην έκθεση με θέμα τις κατσαρίδες, μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες με πρωταγωνιστές τα συγκεκριμένα ζωύφια και να «θαυμάσουν» την κατσαρίδα της Μαδαγασκάρης, η οποία μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και επτά εκατοστά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

Η έκθεση έχει περίπου 200 κατσαρίδες από 15 διαφορετικά είδη. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η έκθεση έχει ήδη αποδειχθεί δημοφιλής, αφού το 70-80% των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου σταματά για να δει την έκθεση.
Πηγή: skai.gr - The Guradian