Κλείσιμο

H Ν. Ζηλανδία ζήτησε ιδέες για τον επανασχεδιασμό της σημαίας της, οι πολίτες τρόλαραν!

Η σημαία της μακρινής Νέας Ζηλανδίας δεν έχει αλλάξει από τότε που η χώρα έγινε τμήμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε από τους πολίτες της να υποβάλλουν σχέδια για την ανανέωση του εθνικού συμβόλου, που μοιάζει άλλωστε αρκετά με αυτό της γειτονικής Αυστραλίας. Μόνο που κάποιοι Νεοζηλανδοί θέλησαν να τρολάρουν την κυβέρνησή τους με τις εξωφρενικές προτάσεις τους, ενώ ακόμη χειρότερα, κάποιοι πολίτες βρήκαν τις εξωφρενικές προτάσεις τους απολύτως φυσιολογικές!

Η συμβατική σημαία 



Δείτε ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό, δείγμα για το τι αντιμετώπισαν οι Νεοζηλανδοί αξιωματούχοι, και τα σχόλια των... δημιουργών, αν και για να είμαστε δίκαιοι τα σχέδια που υποβλήθηκαν είναι στην πλειονότητά τους πολύ καλά:

Σημαία Space Indavers



«Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τη σημαία μας από την Αυστραλία. Το σχέδιο δείχνει την ακριβή στιγμή που η σημαία μας δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά αντικείμενο σύγχυσης. Το σχέδιο θα αρέσει σε όλους τους Νεοζηλανδούς που θέλουν να κερδίζουν την Αυστραλία και τους Αυστραλούς...»

«Το υπερήφανο Κίβι»

«Σε αυτή τη σημαία αντιπροσωπεύεται ένα από τα εθνικά μας σύμβολα το Κίβι. Το Κίβι στέκεται περήφανα στο κέντρο της σημαίας με δύο λευκές μπάρες σε κάθε πλευρά που εκπροσωπούν τα δύο νησιά (σ.σ της Ν. Ζηλανδίας) και το μπλε στη μέση εκπροσωπεί τους ωκεανούς.»

«Η μαγεία της ΝΖ»



«Είναι πολύ απλό και εύκολο στο σχεδιασμό και γι' αυτό θα αρέσει στα παιδιά.»

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Νέας Ζηλανδίας»



«Αυτή η σημαία δείχνει τη σημερινή και αυριανή οικονομική κατάσταση της Νέας Ζηλανδίας και την εξωτερική της πολιτική. Πανέμορφη».

«Σημαία Μόα»



«Απλό αλλά πανέμορφο.» (σ.σ το πτηνό Μόα εκτιμάται ότι εξαφανίστηκε από τη Νέα Ζηλανδία στα μέσα του 15ου αιώνα)

«Κίβι που κρατά σημαία»



«Αντιπροσωπεύει τα Κίβι, τις σημαίες και τα αστέρια».

«Πρόβατα και (παγωτό) Χόκι Πόκι»



«Το σχέδιο αυτό αντιπροσωπεύει όλη τη ΝΖ επειδή έχουμε πολλά πρόβατα και μάς αρέσει το παγωτό Χόκι Πόκι (βανίλια με κομματάκια μέλι). Προσέθεσε μπλε και κόκκινο για να μείνετε ικανοποιημένοι όσοι είστε αρνητικοί».

«Σέρφινγκ»



«Η ζωή είναι απλά καλύτερη όταν σερφάρεις. Το σέρφινγκ είναι σημαντικό για τον τρόπο ζωής της Νέας Ζηλανδίας. Το σχέδιο της σημαίας είναι καθαρό, απλό και κομψό. Μού αρέσει».

«Η χαρούμενη σημαία της ΝΖ»



«Πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή σημαία για τη ΝΖ γιατί είναι κίτρινη και χαρούμενη και θα έφερνε κέφι στους ανθρώπους».

«Χαρούμενο Κίβι»



«Γιατί πιστεύω ότι είμαστε ένα έθνος χαρούμενων άκακων Κίβι» .

«Διχασμένοι»



«Η Νέα Ζηλανδία είναι διχασμένη, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουμε νέα σημαία, κάποιοι όχι. Αυτή η σημαία αντιπροσωπεύει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι μια σημαία που μπορεί να τους ενώσει γιατί αντιπροσωπεύει τις διαφορές τους. Είναι επίσης εύκολα αναγνωρίσιμη και εύκολο να σχεδιαστεί από παιδιά».

«Μάλλινη ΝΖ»



«Με μεγάλη ικανοποίηση παρουσιάζω μια σημαία την οποία μπορεί να δεχθεί κάθε Νεοζηλανδός. Είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη και αντιπροσωπεύει την επαρχία μας, τον καθαρό μπλε ουρανό μας και το πρόβατο παίζει και το ρόλο ενός μεγάλου λευκού σύννεφου. Ακόμη συμβολίζει την πρόοδο, κάτι που συμβολίζεται από το αστέρι στη θέση των ματιών του».
Πηγή: skai.gr