Βουλευτής του UKIP ζήτησε από τους Βρετανούς να ανάψουν όλα τα φώτα τους στην Ώρα της Γης

Ο τομεάρχης ενέργειας του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου) χαρακτηρίστηκε «ηλίθιος» από τα κοινωνικά δίκτυα της γηραιάς Αλβιόνος, αφότου προέτρεψε τους Βρετανούς πολίτες να «καταφέρουν ένα πλήγμα κατά της κλιματικής υστερίας» ανάβοντας όλα τα φώτα τους στην Ώρα της Γης!

Ο λόγος για τον Ρότζερ Χέλμερ, ευρωβουλευτή του UKIP που υποκίνησε το -κάθε άλλο παρά επιτυχές- μποϊκοτάζ με ένα tweet του λίγο πριν από την παγκόσμια περιβαλλοντική εκδήλωση στην οποία μετέσχαν 172 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) και 7.000 πόλεις!


Κι όλα αυτά, παρότι το κόμμα του αναγνώρισε το 2014 ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ενεργειακό πρόβλημα σε ένα έγγραφο με τον ειρωνικό τίτλο «κρατώντας τα φώτα αναμμένα».

Το κόμμα, το οποίο έχει υποσχεθεί να κόψει όλες τις επιδοτήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιμένοντας ότι η αλλαγή του κλίματος εξακολουθεί απλώς να αποτελεί «θέμα συζήτησης», δήλωσε ότι η Βρετανία κινδυνεύει να χάσει το 30% της ικανότητας ηλεκτροπαραγωγής έως το 2020.

Τελικά ο Χέλμερ δεν κατόρθωσε να «καταφέρει ένα πλήγμα κατά της κλιματικής υστερίας», αλλά δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα στο όποιο κύρος του, καθώς το αγνόησαν και έγινε περίγελως... 

Πηγή: skai.gr