Χάκερ τουίταραν την «επίσημη» παραίτηση Μεντβέντεφ

Ηλεκτρονική επίθεση στον επίσημο λογαριασμό Twitter του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ πραγματοποίησαν άγνωστοι χάκερ, ανακοινώνοντας την... παραίτησή του και ασκώντας κριτική στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Συγχωρήστε με», έγραφε μία από τις αναρτήσεις στον λογαριασμό του κ. Μεντβέντεφ.

«Ήθελα να το πω εδώ και πολύ καιρό: ‘Βόβα’ κάνεις λάθος!», ανέφερε μία άλλη ανάρτηση. Το «Βόβα» είναι χαϊδευτικό του Βλαντιμίρ και το tweet «απευθυνόταν» στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός του καταλήφθηκε, προσθέτοντας πως γίνονται προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Παρά ταύτα, η ροή μηνυμάτων των χάκερ συνεχίστηκε για κάποια ώρα.

Κατά τη διάρκεια της «κατάληψης» ο λογαριασμός του κ. Μεντβέντεφ απέκτησε περίπου 10.000 νέους «ακόλουθους», ξεπερνώντας τα 2,5 εκατομμύρια followers.

Ο Μεντβέντεφ γίνεται συχνά στόχος αστεϊσμών στη Ρωσία και αρκετοί τον εμφανίζουν συχνά ως μια μαριονέτα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ