Αυστρία: Η Αγία Σοφία παλάτι του... Jabba the Hutt;

Πυρά κατά της γνωστής βιομηχανίας παιχνιδιών Lego εξαπέλυσε η τουρκική κοινότητα της Αυστρίας. Oι τούρκοι της Αυστρίας κατηγόρησαν τη Lego για ρατσισμό ισχυριζόμενη ότι στη νέα σειρά παιχνιδιών για τα γνωστά φίλμ Πόλεμος των Άστρων ο σχεδιασμός του παλατιού του κακού εξωγήινου Jabba the Hutt βασίζεται στην Αγία Σοφία!

Η τουρκική Πολιτιστική Κοινότητα της Αυστρίας εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι με την πράξη της αυτή η Lego παρουσιάζει τους Ασιάτες και Ανατολίτες ως «δόλιες και εγκληματικές προσωπικότητες», ζητώντας από την εταιρεία να ζητήσει συγγνώμη επειδή προσβάλλει τα θρησκευτική και πολιτιστικά τους συναισθήματα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το παλάτι του Jabba μοιάζει πολύ με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης με τον τρούλο και το παρατηρητήριό του.

Ο Jabba the Hutt, ο εμβληματικός εξωγήινος μεγαλοκακοποιός που βάζει σε μπελάδες τον Χαν Σόλο και την πριγκίπισσα Λία, μοιάζει με διασταύρωση μεγάλου γυμνοσάλιαγκα και βατράχου, και είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας και εμφανίζεται στις ταινίες Πόλεμος των Άστρων του Τζορτζ Λούκας ως αφεντικό του εγκλήματος.

Η μουσουλμανική κοινότητα της Αυστρίας είναι διχασμένη, καθώς κάποιοι μουσουλμάνοι χαρακτηρίζουν ως υπερβολική την αντίδραση της τουρκικής κοινότητας, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι το παλάτι της Lego όντως δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το πρωτότυπο στις ταινίες του Λούκας...








                 O Jabba the Hutt καπνίζει... ναργιλέ;
Πηγή: skai.gr