Ένα πλεκτό για το ταλαιπωρημένο άγαλμα του Τρούμαν?

Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες του δρόμου συγκεντρώθηκαν στο Λος Άντζελες πριν λίγες μέρες για την έκθεση "Η Τέχνη Στους Δρόμους" στο Μουσείο Σύγχρονων Τεχνών. Στο πλήθος θα μπορούσε να βρίσκονται "street artists" όπως ο Shepard Fairey ή ο μυστηριώδης Banksy.

Αλλά όχι η "Captain Hook", μια μάλλον περίεργη street artist που επιδίδεται σε έντεχνους "βανδαλισμούς" άλλου είδους. Αντί για σπρέϋ ή στένσιλ, η Captain Hook χρησιμοποιεί… βελονάκι και κλωστές αφού φτιάχνει πλεκτά για τα θύματά της. Αυτά δεν είναι οι συνήθεις τοίχοι των μεγαλουπόλεων αλλά αγάλματα, τα οποία ντύνει με τα έργα της. Τελευταία έχει επιδοθεί στο να φτιάχνει ενδύματα, 10 διαφορετικά μέχρι στιγμής, για το άγαλμα μιας αρκούδας στο Γκρίφιθ Παρκ του Λος Άντζελες, από πουλόβερ και γιλέκο μέχρι ολόσωμη φόρμα!

Η ίδια λέει πως της παίρνει συνήθως 20 ώρες για να ολοκληρώσει ένα έργο της… Σε όσους την ρωτούν που βρίσκει τόσο χρόνο απαντά πως προτιμά να ικανοποιεί την αγάπη της για το πλέξιμο με ένα τέτοιο πρότζεκτ παρά να τον σπαταλά στο Facebook ή το Twitter.

Όταν ολοκληρώσει ένα πλεκτό, συναντιέται με την συνεργό της, την "Vanessa XKiller", ικανότατη μοδίστρα που την βοηθά στο ντύσιμο του αγάλματος. Το άγαλμα παραμένει έτσι από λίγες ώρες μέχρι μέρες ολόκληρες μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι υπέυθυνοι του πάρκου. Όπως αποδεικνύεται, το έργο της Captain Hook αρέσει στον αρχικηπουρό του πάρκου Marshal Barrena: "Βλέποντας κάτι τέτοιο το πρωϊ που ξεκινάς την δουλειά σου, σου φτιάχνει την διάθεση".

Η ίδια λέει πως νιώθει πως πετυχαίνει τον στόχο της αν καταφέρνει να κάνει έναν κηπουρό και μερικούς περαστικούς να σταματήσουν και να γελάσουν με το θέαμα. Ήδη ετοιμάζει το επόμενο "χτύπημά" της… "Υπάρχει μια προτομή του Βαλεντίνο που χρειάζεται ένα κασκόλ" λέει.



Πηγή: skai.gr