Πρωτεύουσα της γαστρονομίας η Ισπανία - Εχει τα περισσότερα «καλύτερα εστιατόρια του κόσμου»

Έξι εστιατόρια της χώρας, το καλοκαίρι του 2023, κέρδισαν διακρίσεις στη λίστα με τα «50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου»

Η Ισπανία διαθέτει μια βαθιά, πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και μια ιστορία δεκαετιών όπου η κουζίνα της χαρακτηρίζεται ως «η καλύτερη στον κόσμο».

Όπως αναφέρει το CNN, έξι εστιατόρια της χώρας, το καλοκαίρι του 2023, κέρδισαν διακρίσεις στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Μάλιστα, το διάσημο εστιατόριο «El Bulli», το οποίο έκλεισε το 2011, έχει κερδίσει τη Νο.1 θέση-ρεκόρ πέντε φορές, ξεκινώντας από το 2002 όταν η λίστα έκανε το ντεμπούτο της.

Πολλοί από τους σεφ των ισπανικών εστιατορίων τιμήθηκαν με τα φετινά βραβεία – όπου η Ισπανία κατέκτησε τις κατατάξεις Νο. 2, 3 και 4, συν τρεις ακόμη στους κορυφαίους 50 – οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο «El Bulli» υπό τον Ferran Adrià, έναν πρωτοπόρο της μοριακής γαστρονομίας.

Η ισπανική κουζίνα ταξίδεψε στις ΗΠΑ μέσω του José Andrés

Η εκπαίδευση και η επιρροή του Adrià έχουν επεκταθεί πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, ο σεφ José Andrés, ο οποίος έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην εισαγωγή της ισπανικής κουζίνας στις ΗΠΑ, εκπαιδεύτηκε στο «El Bulli» για τρία χρόνια πριν λάβει την μεγάλη απόφαση να μεταβεί στη Νέα Υόρκη το 1991 και στη συνέχεια να εγκατασταθεί στην Ουάσιγκτον, DC, προκειμένου να ιδρύσει τη δική του ομάδα εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένου του μίνι μπαρ τα οποία έχουν δύο αστέρια Michelin.

Αυτά είναι τα έξι εστιατόρια της λίστας

Τα έξι εστιατόρια που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα World's 50 Best είναι το Disfrutar, το οποιό βρίσκεται στην Βαρκελώνη, το DiverXO, το οποίο βρίσκεται στη Μαδρίτη, το Asador Etxebarri στο Atxondo, τo Quique Dacosta στην πόλη Dénia, το Elkano στην Getaria στην αυτόνομη κοινότητα της Χώρας των Βάσκων, και τέλος, το Mugaritz στο San Sebastian.

Πηγή: CNN