ΘΑΛΑΣΣΑ


Στα ίχνη των φαλαινών και των δελφινιών της Μεσογείου

Για πρώτη φορά ξεκινά σε μεσογειακό επίπεδο η καταγραφή των κητών της Μεσογείου, όπως ανέφεραν ερευνητές στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΚΑΙ, της WWF και της Greenpeace "H Θάλασσά μας"

«Η θάλασσά μας. Ας την προστατεύσουμε»

 
Για πρώτη φορά ξεκινά σε μεσογειακό επίπεδο η καταγραφή των κητών της Μεσογείου, όπως ανέφεραν ερευνητές στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΣΚΑΙ, της WWF και της Greenpeace "H Θάλασσά μας".

Η ελληνική ερευνητική ομάδα που απαρτίζεται από επιστήμονες του ΑΠΘ, του WWF και του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών "Πελαγος" ξεκινά τον Ιούνιο, πρώτη, την καταγραφή φαλαινών δελφινιών και καρχαριών διατρέχοντας , με αεροπλάνο και πλεούμενα, την ελληνική τάφρο, την θαλάσσια περιοχή, δηλαδή, από το Ιόνιο μέχρι την Κρήτη και την Ρόδο.

Οι ερευνητές θα καταγράψουν τους πληθυσμούς και τα διαφορετικά είδη των κητωδών, αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζουν είτε σχετίζονται με την υπεραλίευση, είτε με τις εξορύξεις πετρελαίου, είτε με άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες και πιέσεις.

Στην καταγραφή μετέχουν ερευνητικές ομάδες από όλες τις χώρες της Μεσογείου όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αλγερία, Τυνησία, Συρία, Αίγυπτος και θα δραστηριοποιηθούν, συνολικά, οκτώ αεροπλάνα πέντε πλεούμενα και 60 ερευνητές.

 
Χαβάη: Δύτες κολύμπησαν πλάι σε τεράστιο λευκό καρχαρία (video)
Ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά...
18.01.2019, 05:52
ΕΛΚΕΘΕ: Μονόδρομος η γαλάζια ενέργεια για την Ελλάδα
Οι πλωτές πλατφόρμες σε λίγα χρόνια θα είναι μονόδρομος, καθώς για να πετύχει η χώρα -έως το 2030- τους...
23.11.2018, 19:51
Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.