ΘΑΛΑΣΣΑ


Σε απαγόρευση πλαστικών μια χρήσης (καλαμάκια, μαχαιροπήρουνα) προχωρά η ΕΕ

Τη Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση ορισμένων πλαστικών μίας χρήσης

 
Τη Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απαγόρευση ορισμένων πλαστικών μίας χρήσης όπως μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια, πιάτα, και η εφαρμογή ανταποδοτικής ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες θα επεκταθεί το μέτρο ρυπαίνων πληρώνει, για όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφωθούν

Η Σίκινος το νησί των 200 μόνιμων κατοίκων είναι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που -εθελοντικά- αποσύρει το πλαστικό καλαμάκι και το αντικαθιστά με βιοδιασπώμενα καλαμάκια από μπαμπού, είτε από ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων. Έχει ήδη προηγηθεί η μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Η πρωτοβουλία για τη δράση ανήκει στο ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη, όπως είπε στο ΣΚΑΪ, και στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας ΣΚΑΪ, WWF και Greenpeace για την θάλασσα μας,η κ Αγγελική Κοσμοπούλου, διευθύντρια του Ιδρύματος. Το ίδρυμα Λασκαρίδη θα χορηγήσει δωρεάν τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στα καφέ-εστιατόρια τα νέα φιλικά στο περιβάλλον καλαμάκια.

 
Χαβάη: Δύτες κολύμπησαν πλάι σε τεράστιο λευκό καρχαρία (video)
Ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά...
18.01.2019, 05:52
ΕΛΚΕΘΕ: Μονόδρομος η γαλάζια ενέργεια για την Ελλάδα
Οι πλωτές πλατφόρμες σε λίγα χρόνια θα είναι μονόδρομος, καθώς για να πετύχει η χώρα -έως το 2030- τους...
23.11.2018, 19:51
Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.