Fish Guide: Καταναλωτές και σεφ μαθαίνουν για τα απαγορευμένα θαλασσινά

Την αντίληψη για υπεύθυνη κατανάλωση θαλασσινών ενσωματώνει και η Δημόσια Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς οι νέοι σεφ μαθαίνουν ποια είναι απαγορευμένα θαλασσινά όπως ο γόνος, η πίνα, ο πετροσωλήνας και ενθαρρύνονται να τα αποκλείουν από τα μενού των εστιατόριων, και να περιορίζουν τη χρήση ειδών που είναι απειλούμενα όπως ο ροφός, ο ξιφίας, ο ερυθρός τόνος ο βακαλάος

Παράλληλα
, σημαντικό είναι να γνωρίζουν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι σεφ των εστιατορίων ποιά εποχή είναι κατάλληλη για κάθε ψάρι, αποφεύγοντας την περίοδο της αναπαραγωγής τους αλλά και ποιο είναι το αποδεκτό ελάχιστο μέγεθος για κάθε ψάρι

Όλες αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στην εφαρμογή FISH GUIDE, συμβατή με κινητά, tablet και υπολογιστές που με απλό τρόπο βοηθά τους καταναλωτές να επιλέξουν το σωστό θαλασσινό τη σωστή εποχή βοηθώντας και τη θάλασσα να παραμείνει ζωντανή
Πηγή: skai.gr