Κλείσιμο

Βρετανία:Πάνω από 80.000 παιδόφιλοι έχουν ως πεδίο δράσης τους το διαδίκτυο

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται χιλιάδες παιδιά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην Βρετανία, καθώς πάνω από 80.000 παιδόφιλοι έχουν  πεδίο δράσης τους το ίντερνετ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Sajid Javid, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Ειδικότερα, το ανατριχιαστικό αυτό ποσοστό, προέκυψε  κατόπιν ερευνών της Εθνικής Υπηρεσίας έρευνας Εγκλημάτων της χώρας, και γνωστοποιήθηκε καθώς αντίγραφο της ομιλίας, την οποία και σκοπεύει να πραγματοποιήσει στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής εταιρείας για την πρόληψη της παιδικής βίας ο Υπουργός, διέρρευσε στον τύπο.

Στην εν λόγω ομιλία ο Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να υπογραμμίσει την προσωπική του αποστολή για καταπολέμηση της παιδικής κακοποίησης, τονίζει το πρακτορείο Press Αssociation.

"Αξιωματικός, τον οποίο και γνώρισα, με περισσότερα από 20 χρόνια στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μου ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που συγκλονίζεται τόσο από την κλίμακα της απειλής και τον αριθμό των κρουσμάτων." Αναφέρει ο Javid στο κείμενο του.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως αναφέρει το Press Association, Η Εθνική Υπηρεσία έρευνας Εγκλημάτων, τονίζει ότι τα κρούσματα διακίνησης εικόνων παιδικής πορνογραφίας αυξήθηκαν κατά 700% τα τελευταία χρόνια.

Πηγή:CNN
Πηγή: skai.gr/CNN