Κλείσιμο

Εντυπωσιακό βίντεο από τον ανεφοδιασμό γιγαντιαίου αεροσκάφους στον αέρα

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ανεφοδιασμό ενός τάνκερ τύπου KC-46 Pegasus από άλλο τάνκερ εν ώρα πτήσης.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Μπόινγκ, το Pegasus είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Κίνγκ Κάουντι, γνωστό και ως Μπόινγκ Φίλντ το οποίο εδρεύει κοντά στη Τζόρτζια Τάουν του Σιάτλ και κατάφερε να δεχθεί εν ώρα πτήσης, πάνω από 65.000 λίτρα καυσίμου με ρυθμό μετάγγισης 4500 λίτρων το λεπτό.



Η πτήση διήρκεσε συνολικά 3 ώρες και 48 λεπτά και το Pegasus κατάφερε να ανταλλάξει καύσιμα με τρία διαφορετικά τάνκερ όσο βρισκόταν στον αέρα, ενώ για τη συγκεκριμένη δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν συνολικά περίπου 245.000 λίτρα καυσίμου.

Η διαδικασία ανεφοδιασμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δοκιμών για την απόκτηση πιστοποίησης στρατιωτικού τάνκερ, ενώ οι επιδόσεις του στον τομέα του ανεφοδιασμού αεροσκαφών, αποτελούν πλέον ορόσημο σύμφωνα με την εταιρεία.

Πρόκειται για ένα εμπορικό αεροσκάφος τύπου 767-2C στο οποίο έχει προστεθεί στρατιωτικός εξοπλισμός και έχει δοκιμαστεί για πάνω από 2700 ώρες πτήσης, ανεφοδιάζοντας διαφορετικά είδη αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων και κάποια μαχητικά τύπου F-16.

Το KC-46 Pegasus που πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση τον Δεκέμβριο του 2017, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες εφοδιασμού και ανεφοδιασμού του στρατού των ΗΠΑ και διαθέτει την ικανότητα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού.

Αρχικά υπολογιζόταν να είναι έτοιμο τον Οκτώβριο, ωστόσο προβλήματα στην ανάπτυξή του, αναμένεται να καθυστερήσουν την ημερομηνία παράδοσής του.
Πηγή: skai.gr