Η Google τιμά την Βραζιλιάνα περφόρμερ Carmen Miranda

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στην 108η επέτειο από τη γέννηση της διάσημης Βραζιλιάνας περφόρμερ και χορεύτριας Carmen Miranda.

Η Maria do Carmo Miranda da Cunha, μεγαλούργησε στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το υποκριτικό της ταλέντο, το τραγούδι και τον χορό της, καθιερώνοντας την εικόνα της κεφάτης περφόρμερ, η οποία φορούσε καπέλο από φρούτα.



Γεννήθηκε σαν σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, το 1909, και πέθανε στις 5 Αυγούστου 1955. Βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας της το 1930 - 1950, όταν πρωταγωνίστησε σε 14 ταινίες στο Χόλυγουντ, αλλά και στο Broadway, ενώ μέχρι  και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Franklin Roosevelt, την προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο, για να τραγουδήσει.

Η Miranda ήταν ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο. Ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια. Υπήρξε «βασίλισσα» της σάμπα, και των τεράστιων καπέλων. Ήταν η πραγματική πρώτη διδάξασα στις ογκώδεις πλατφόρμες. Αν και ήταν σχετικά κοντή, πάνω στη σκηνή φαινόταν «τεράστια» όχι μόνο χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, αλλά και στα υπερμεγέθη καπέλα της.

Η γυναίκα που φιγουράρει στις μπλε ετικέτες γνωστής μάρκας που εμπορεύεται μπανάνες, παραπέμπει άμεσα στη διάσημη Βραζιλιάνα.

Το 1940, η Carmen Miranda ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο πρόσωπο της Αμερικής και η πιο ακριβοπληρωμένη περφόρμερ. 

Εξαρτημένη από το αλκοόλ, αλλά και από τη χρήση αμφεταμινών και βαρβιτουρικών, έπαθε καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή, την ώρα της παράστασης, και πέθανε λίγες ώρες αργότερα από δεύτερο επεισόδιο σε ηλικία 46 ετών.
Πηγή: skai.gr