Κλείσιμο

Ο Νεύτωνας έρχεται στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ολοκληρώνει την αφήγηση της Επιστημονικής Επανάστασης με την τρίτη του παραγωγή, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Σερ Ισαάκ Νεύτωνα. Οι πολιτικές και κοινωνικές διαμάχες της εποχής, η ίδρυση της Βασιλικής Εταιρείας, οι διαρκείς αλλαγές στην πολιτική εξουσία και οι ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας του Νεύτωνα προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των συνθηκών που οδήγησαν στην ανάδυση του έργου του.

Η επίσημη παρουσίαση της παραγωγής «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού», θα γίνει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που απέσπασε ήδη δύο βραβεία στο 10o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (ISFFΑ): το "Βραβείο Κοινού" καθώς και το "Βραβείο Ειδικής Μνείας"!

Την ημέρα της επίσημης παρουσίασης θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (18:30 και 20:00) και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι συντελεστές
Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Πάνο Ανέστη.

Το σενάριο έχουν γράψει ο Δημήτρης Πετάκος, Διδάκτωρ Ιστορίας της Επιστήμης, ο Πάνος Ανέστης, Ιστορικός των Επιστημών και Υπ. Διδάκτωρ στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και η Λήδα Αρνέλλου, Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης.

Tην μουσική έγραψε ο συνθέτης Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, υπεύθυνος για τη μουσική των παραστάσεων του Ψηφιακού Πλανηταρίου, του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πηγή: skai.gr