Marketplace app: Το facebook εγκαινιάζει το δικό του «eBay»

Το facebook εγκαινιάζει την πλατφόρμα αγορών και πωλήσεων «Marketplace» (Αγορά), που θα επιτρέπει στους χρήστες να προσφέρουν και να αποκτούν προϊόντα και υπηρεσίες απευθείας μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας άλλωστε, πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται ήδη, κάθε μήνα, γκρουπ και ομάδες αγοραπωλήσεων στο facebook για να πουλήσουν και να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες όπως κινητά τηλέφωνα, ρούχα, ιδιαίτερα μαθήματα κ.α.  

Όπως διευκρίνισε, τη Δευτέρα, εκπρόσωπος της εταιρείας, η νέα υπηρεσία θα απευθύνεται αποκλειστικά στους ενήλικους χρήστες της σελίδας, αποκλείοντας όσους είναι κάτω των 18 ετών

Η πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο της εντός των επόμενων ημερών σε Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και αρχικά θα είναι προσβάσιμη μόνο μέσω της εφαρμογής για φορητές συσκευές με λογισμικό Adnroid και iOs.

Μέσα στους ερχόμενους μήνες ωστόσο,  υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη «και στους χρήστες που προτιμούν την ηλεκτρονική περιήγηση από την άνεση ενός υπολογιστή», δεσμεύεται η εταιρεία. . 
Πηγή: Πηγή: Reuters - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας