Έξυπνο γάντι μετατρέπει τις χειρονομίες της νοηματικής σε κείμενο (video)

Ήρθε το έξυπνο γάντι, το οποίο μετατρέπει τις χειρονομίες της νοηματικής σε κείμενο με οθόνη και ομιλία.

Το γάντι δημιούργησε μια φοιτήτρια του Goldsmiths, University of London, η οποία σκοπεύει να δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα επιτρέπει την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε άλλες γλώσσες.

Η βραβευμένη Χαντίλ Αγιούμπ δημιούργησε το Sign Language Glove με στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων με αναπηρίες.

Η πρώτη πειραματική συσκευή μετέφραζε τη νοηματική σε ορατά γράμματα σε μια οθόνη. Το κύκλωμα του γαντιού αποτελείται από εύκαμπτους αισθητήρες, ένα αξελερόμετρο, μια πλακέτα ελέγχου και μια μικρή οθόνη.

Οι πέντε αισθητήρες παρακολουθούν τις κινήσεις των πέντε δαχτύλων και στη συνέχεια αναφέρουν τις αριθμητικές τιμές τους. Το αξελερόμετρο βλέπει τον προσανατολισμό του χεριού.

Επίσης, η Χαντίλ ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που λαμβάνει υπ' όψιν όλα αυτά τα δεδομένα και τα συγκρίνει με ένα λεξικό για να κατανοεί ποια γράμματα προβάλλονται στην οθόνη.

Η Χαντίλ σκοπεύει να εισάγει δυνατότητες μετάφρασης στην εφαρμογή και μακροπρόθεσμα να χρσιμοποιεί αισθητήρα κίνησης ώστε να γίνεται καλύτερη κατανόηση.

Πηγή: skai.gr