Κυκλοφόρησε η νέα ανανεωμένη και ταχύτερη έκδοση του Chrome

H νέα έκδοση του Chrome, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, υπόσχεται σύμφωνα με την εταιρεία, γρηγορότερο φόρτωμα σελίδων και ομαλότερο scrolling

Βασικό στοιχείο της νέας έκδοσης είναι το ότι θα καταλαμβάνει λιγότερη μνήμη και θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

O Chrome παρείχε εδώ και καιρό την επιλογή "continue where you left off", επαναφέροντας τα tabs κατά την επανεκκίνησή του. Τώρα, τα tabs επαναφέρονται από τα λιγότερο σημαντικά στα σημαντικότερα, με βάση τον δείκτη των views του χρήστη.

Ο Chrome επιπλέον, μπορεί να αντιλαμβάνεται πότε οι πόροι του συστήματος είναι χαμηλοί και να σταματά την ανάκτηση των υπόλοιπων tabs έτσι ώστε να εξοικονομήσει μνήμη. Εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να τα επαναφέρει αργότερα.

Την εμφάνισή της κάνει μια ακόμα τεχνική εξοικονόμησης μνήμης, με τον browser να αντιλαμβάνεται εάν μια ιστοσελίδα δεν είναι απασχολημένη με κάποια άλλη εργασία, και να χρησιμοποιεί αυτόν τον ελεύθερο χρόνο για την εκκαθάριση της παλιάς, αχρησιμοποίητης μνήμης.

Κατά 10% θα είναι μειωμένη η χρήση μνήμης σε ιστοσελίδες με επιπλέον πλεονεκτήματα σε πολύπλοκες web εφαρμογές. Με το Gmail, για παράδειγμα, είναι δυνατή η απελευθέρωση σχεδόν του 1/4 της μνήμης που χρησιμοποιείται από το tab.

Οι επιπλέον αλλαγές του νέου Chrome, αφορούν τη βελτίωση των επιδόσεων στην κατανάλωση ενέργειας.

Υπάρχει και η νέα auto-pause λειτουργία του Flash υλικού που η ύπαρξή του είναι δευτερευούσης σημασίας σε μια σελίδα. Αυτή αποδίδει όφελος μέχρι και 15% στην κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα. Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής ως default για όλους τους χρήστες αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Google υπογραμμίζει ότι έχουμε ακόμα πολλά να περιμένουμε στις επόμενες εκδόσεις του browser.
Πηγή: skai.gr