Για δεύτερη φορά η Ελλάδα στο Mobile World Congress

Στο Mobile World Congress - που γίνεται στη Βαρκελώνη - βρίσκεται για δεύτερη φορά η Ελλάδα, με μία πολυπληθή αποστολή.

Την πρωτοβουλία για να οργανώσει την ελληνική συμμετοχή στη σημαντικότερη διεθνή εκδήλωση για τις ψηφιακές επικοινωνίες ανέλαβε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), με βασικό σύνθημα «Challenge Accepted».

Η ελληνική αποστολή τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθώς και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τον Οργανισμό Invest in Greece.

Στο ελληνικό περίπτερο παρουσιάζονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες 30 ελληνικών καινοτομικών εταιρειών. Φιλοξενεί ελληνικές εταιρίες, startups καθώς και ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας.

Περισσότερα για την ελληνική συμμετοχή ΕΔΩ

Πιο συγκεκριμένα, στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν οι εταιρίες ATC , Cytech, Hotech, M-STAT, Econais, Pinnatta, SingularLogic, Vidavo, Viva Payment Services, Allweb, IRIDA Labs, MLS, Noveltech, Regate, Allweb Solutions, Atcom, Accusonus, Contests-4-Causes, ΔΑΕΜ, Fasmetrics, INNOETICS, Jupitee, MELLON, PeekInToo, SBOING, Telenavis, Yuboto, Voiceweb, Obrela, Locotel, Newsphone, Inaccess Networks, VCI, Softone, οι ακαδημαϊκοί φορείς Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΤΕ), Social Sensor (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων), το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ο σύνδεσμος Mobile Monday Athens και το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών (VC fund) Odyssey Venture Partners.
Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης οι εταιρίες Globo, InternetQ, Intracom, Upstream, Velti, ADAPTit και Digibooks4all.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου και η προσέλευση επαγγελματιών του χώρου ξεπερνάει τους 70.000 επισκέπτες και τους 1500 εκθέτες.

Λίγα λόγια για τον ΣΕΚΕΕ

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος ιδρύθηκε το 2010 από 32 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας οι οποίες δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στις νέες κινητές συσκευές. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη εφαρμογών που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες αλλά και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, στο mobile marketing, κ.α.

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί σήμερα έναν δυναμικό κλάδο με περισσότερες από 80 επιχειρήσεις που παρέχουν εργασία σε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, έχουν συνολικό κύκλο εργασιών περί τα 500 εκ.¤ και διαθέτουν παρουσία σε 40 χώρες.

Ο κλάδος είναι ίσως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα, με αυξανόμενη συνεισφορά στο εθνικό Α.Ε.Π.
Πηγή: skai.gr