Imagine! “Θα κλωνοποιήσω τον Τζον Λένον”

Ένας καναδός οδοντίατρος που κατέχει ένα από τα δόντια του Tζον Λένον ισχυρίζεται ότι σχεδιάζει να εξάγει DNA από το σάπιο δόντι σε μια προσπάθεια να κλωνοποιήσει το πρώην “σκαθάρι”!

Ο δόκτορ Μάικλ Ζουκ, ο οποίος αγόρασε το δόντι για σχεδόν 20.000 στερλίνες (περίπου 23.000 ευρώ) το 2011, ελπίζει να συνεργαστεί με άλλους επιστήμονες που θα μπορούσαν να αναδομήσουν το γενετικό κώδικα του εκλιπόντα τραγουδιστή και να συμβάλουν έτσι κάποια στιγμή στο μέλλον στη δημιουργία ενός πιστού κλώνου του Λένον!

Μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα The Examiner, ο Δρ Ζουκ δήλωσε ότι “αν οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να κλωνοποιήσουν ένα μαμούθ, τότε ο Τζον Λένον θα μπορούσε να είναι ο επόμενος... Να έχω τη δυνατότητα να πω ότι συνεισέφερα, έστω και λίγο, στην επιστροφή ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια της ροκ θα ήταν κάτι εκπληκτικό”.



“Είμαι νευρικός και ενθουσιασμένος με την πιθανότητα ότι θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να διαθέτουμε την πλήρη αλληλουχία DNA του Τζον Λένον” πρόσθεσε.

Ο οδοντίατρος υποστηρίζει ότι “με ερευνητές να εργάζονται για την κλωνοποιήση μαμούθ, η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε σίγουρα να κάνει πραγματικότητα και την ανθρώπινη κλωνοποίηση”.

Ο Λένον, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Μαρκ Τσάπμαν το 1980, είχε δώσει αρχικά το σάπιο δόντι στην οικονόμο Ντοτ Τζάρλετ τη δεκαετία του 1960. Στις επόμενες δεκαετίες, το δόντι άλλαξε πολλές φορές χέρια, από ιδιώτες σε ιδρύματα και πάλι σε ιδιώτες μέχρι να καταλήξει στα χέρια του δόκτορα...

Μέσα στον ενθουσιασμό του, ο οδοντίατρος δεν φαίνεται να πολυσκέφτεται τις ηθικές επιπλοκές της προσπάθειάς του, αν και πολλοί εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό αν η δημιουργία ενός “νέου Τζον Λένον” είναι όντως εφικτή...
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ