Κλείσιμο

Συμφωνία Apple – TSMC με το βλέμμα στη Samsung

Συμφωνία με την ΤSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co), το μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών παγκοσμίως, συνήψε η Apple, κίνηση που οι αναλυτές εκλαμβάνουν ως μια προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας να απεξαρτηθεί από τον μεγάλο αντίπαλό της στις ηλεκτρονικές συσκευές, τη νοτιοκορεάτικη Samsung.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλείται ανώτερα στελέχη της TMSC τα οποία δεν κατονομάζονται, ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται πως ήρθε σε συμφωνία με την ταϊβανέζικη εταιρεία, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα
πάντα με τις δηλώσεις των στελεχών της TSMC, τα τσιπ προορίζονται για συσκευές κινητής τηλεφωνίας της Αpple, και η παραγωγή τους θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Όμως, παρά τη συμφωνία με την TSMC, η Samsung θα παραμείνει βασικός προμηθευτής της Apple όσον αφορά τις οθόνες υψηλής ευκρίνειας, τα τσιπ μνήμης και τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε φορητές συσκευές και το 2014. Πάντως, η εκπρόσωπος της TSMC αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ