Τέσσερις εξαιρετικές ομιλίες από το TEDxThessaloniki 2012

Ο 27χρονος δάσκαλος Άγγελος Πατσιάς μίλησε για την ιδέα να σπάσουμε τους τοίχους ανάμεσα στα σχολεία και την κοινωνία, να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε κοινωνίας. Η ομιλία του, αλλά και τον έργο του στον ορεινό Φουρφουρά συγκίνησαν και ενέπνευσαν το κοινό που τον καταχειροκρότησε όρθιο, με κάποιους να επιμένουν ότι δάσκαλοι σαν τον Άγγελο Πατσιά θα πρέπει να διαμορφώνουν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Ο Άγγελος Πατσιάς αποδεικνύει ότι εκεί που απουσιάζει η πολιτική βούληση, περισσεύει το θάρρος να δημιουργείς.

Δείτε το video και αν σας αρέσει μοιραστείτε το: http://www.youtube.com/watch?v=xsf2AQ9Oq9U

Άλλη μια περίπτωση ατομικής πρωτοβουλίας που ξεχωρίζει και επηρεάζει θετικά μια ολόκληρη κοινότητα, είναι η περίπτωση της Marcie Mayer στη Τζια. Η Marcie Mayer έπεισε τους Τζιώτες ότι τα βελανίδια και τα παράγωγά τους τρώγονται και προχώρησαν στη συγκομιδή και την αξιοποίηση τους, για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Απέδειξε ότι αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, μπορείς. Αρκεί να σκεφτείς διαφορετικά.

Μια χρήσιμη ομιλία με ιδέες που αξίζει να διαδοθούν για να πιστέψουμε ότι μπορούμε μέσα στην κρίση να βρούμε λύσεις και ευκαιρίες. Αρκεί να το πιστέψουμε, να το σχεδιάσουμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πραγματοποιήσουμε.

Δείτε το video και αν σας αρέσει μοιραστείτε το: http://www.youtube.com/watch?v=2drjwGW8Ess

Στην τρίτη ομιλία θα μάθετε για μια επιχειρηματική περιπέτεια. Ο Eric Parks αναλύει την προσπάθεια της ίδρυσης και της χρηματοδότησης μιας startup εταιρίας με όρους Οδύσειας και δείχνει τον δρόμο για την Ιθάκη στους Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν πάθος, γνώση, ταλέντο και διάθεση να αποτύχουν γρήγορα για να πετύχουν στη συνέχεια. Ο ίδιος, άλλωστε,και οι συνιδρυτές της gipht.me έφτασαν μέχρι τη Silicon Valley όπου εξασφάλισαν γενναία χρηματοδότηση, που δεν μπορούσαν να βρουν στην Ελλάδα.

Δείτε το video και αν σας αρέσει μοιραστείτε το: http://www.youtube.com/watch?v=m1jRPfhh-84

Το τελευταίο video είναι η σύντομη παράσταση που έδωσε η κωμικός Κατερίνα Βρανά στο TEDxThessaloniki, 16 λεπτά αστείρευτου χιούμορ και ταλέντου. Τα στερεότυπα είναι αστεία γιατί είναι αληθινά μας λέει, και μάλλον έχει δίκιο.

Δείτε το video και αν σας αρέσει μοιραστείτε το: http://www.youtube.com/watch?v=A0q9hn8hebw

Περισσότερες ιδέες που αξίζει να διαδοθούν από το TEDxThessaloniki, την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr