Κλείσιμο

Ικανοποιήθηκε η επιθυμία των gamers για αλλαγή στο φινάλε του Mass Effect 3

Επιτυχής φαίνεται πως αποδείχθηκε η «εκστρατεία» των gamers για την αλλαγή/«εμβάθυνση» στο τέλος του Mass Effect 3, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία, Bioware, ανακοίνωσε πως θα παρέχει μία ποικιλία νέου υλικού που θα επεκτείνει τομείς του σεναρίου, προκειμένου να δώσει στους παίκτες την αίσθηση του «ολοκληρωμένου» και ικανοποιητικού τέλους που επιζητούν.

Σε δημοσίευσή του σε blog, ο συνιδρυτής της Bioware, Ρέι Μούζικα, περιέγραψε την όλη ιστορία ως «επώδυνη»: «Το αρχικό μας ένστικτο ήταν να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τις επιλογές μας και να παραπέμψουμε στις υψηλές βαθμολογίες που δόθηκαν από τους κριτικούς- αλλά από σεβασμό προς τους χρήστες μας, πρέπει να αποδεχτούμε την κριτική και τις αντιδράσεις με ταπεινότητα».

Το τι φύσης και έκτασης θα είναι ακριβώς οι αλλαγές, μένει να φανεί. Εάν η Bioware προχωρήσει όντως σε αλλαγή του φινάλε μέσω της κυκλοφορίας νέου υλικού, θα πρόκειται για κάτι άνευ προηγουμένου στην gaming βιομηχανία.

Εξαιρετικά οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στη gaming κοινότητα το φινάλε που επέλεξε να δώσει η Bioware στο τελευταίο μέρος της δημοφιλούς τριλογίας του Mass Effect, καθώς πολλοί θεωρούν ότι οι επιλογές που έκαναν στα προηγούμενα δύο παιχνίδια δεν είχαν τις αναμενόμενες επιπτώσεις στην εξέλιξη και το τέλος της ιστορίας (θεωρείται ως ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού, το ότι οι επιλογές του χαρακτήρα του παίκτη σε σημεία- κλειδιά μεταφέρονται στα επόμενα κεφάλαια της σειράς και διαμορφώνουν την εξέλιξη της ιστορίας, δίνοντας πιο προσωπικό χαρακτήρα στην όλη εμπειρία).

Την εκστρατεία για νέο φινάλε ξεκίνησε ο Σεμπάστιαν Σόμπτσικ, από το Τσέλσι του Λονδίνου. Οι υποστηρικτές της εκφράζουν το αίτημά τους δωρίζοντας χρήματα στο Child’s Play, φιλανθρωπική οργάνωση που συγκεντρώνει και στέλνει παιχνίδια σε 70 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 70.000 δολαρίων (44.000 λιρών).

Αυτό που προτείνει ο Σόμπτσικ είναι ένα patch με νέα, διαφορετικά φινάλε. Οι developers είχαν υποσχεθεί 16 διαφορετικά τέλη, αλλά «παρά όλες αυτές τις επιλογές που κάνεις, έχεις να επιλέξεις ουσιαστικά ανάμεσα σε τρία διαφορετικά τέλη, τα οποία στην ουσία είναι ίδια, πέρα από κάποιες μικροδιαφορές», όπως αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος συμπληρώνει πως, «εάν επρόκειτο για μία ταινία του Χόλιγουντ και είχαν ένα δοκιμαστικό κοινό, δεν θα είχαν ποτέ καταλήξει σε ένα τέτοιο τέλος. Απλά κάτι τέτοιο δεν θα είχε συμβεί. Για όνομα του Θεού, δώστε μας ένα καλό τέλος».

Ένας άλλος δυσαρεστημένος gamer, γνωστός στα forum του παιχνιδιού με το ψευδώνυμο El_Spiko είπε πως έχει υποβάλει παράπονο στην αμερικανική Federal Trade Commission: όπως έγραψε, «αφού διάβασα όλη τη λίστα των υποσχέσεων σχετικά με το τέλος του παιχνιδιού που είχαν κάνει στη διαφημιστική τους εκστρατεία και στις συνεντεύξεις τους, ήταν ξεκάθαρο πως το τελικό προϊόν δεν ήταν αντάξιο αυτού που είχε προαναγγελθεί».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC
Πηγή: skai.gr