Κινεζικό blog αποκαλύπτει(;) το νέο iPad (video)

Μπορεί η επίσημη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου iPad 3, του νέου υπολογιστή ταμπλέτα από την Apple να θεωρείται θέμα ημερών, ωστόσο κινεζικό ιστολόγιο που ασχολείται με θέματα νέας τεχνολογίας αποκάλυψε(;) τη νέα μορφή του (ή καλύτερα μέρος της...).

Το blog αποκαλύπτει σε βίντεο το μεγαλύτερο μέρος του περιβλήματος της νέας γενιάς iPad, που παρά το αναβαθμισμένο hardware φαίνεται λεπτότερο. Eπίσης, το κεντρικό κουμπί φαίνεται να "επιβιώνει" τελικά, παρά την περί του αντιθέτου φημολογία για την κατάργησή του.

Από το βίντεο δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί αν τελικά το iPad 3 θα διαθέτει οθόνη Retina (υπερυψηλή ανάλυση 2048Χ1536).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, το νεότερο «μήλο» θα είχε στην καρδιά του τετραπύρηνο επεξεργαστή, αλλά νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν βελτιωμένο διπύρηνο επεξεργαστή με συνεπεξεργαστές που θα βοηθούν στην απεικόνιση των γραφικών.

Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, πολλοί κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές και όχι απλώς για μια αναβάθμιση του iOS 5, καθώς η αμερικανική εταιρεία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις "άγριες διαθέσεις" της Microsoft που θα λανσάρει το δικό της καινούργιο λειτουργικό Windows 8 εντός του έτους. Το Windows 8 είναι βελτιστοποιημένο για έξυπνα τηλέφωνα και υπολογιστές ταμπλέτες.

Σύμφωνα με τους κινέζους παρά τις αναβαθμισμένες δυνατότητές του το νέο iPad θα διατίθεται στην ίδια τιμή με το iPad 2.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας