Κλείσιμο

Το Facebook πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες

To Facebook αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. χρήστες αυτό το καλοκαίρι, αριθμός που ισούται με το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η πρόβλεψη βασίζεται σε έρευνα της εταιρίας ψηφιακού μάρκετινγκ iCrossing, η οποία εκτιμά πως ο στόχος αυτός θα επιτευχθή τον Αύγουστο του 2012. Σήμερα το Facebook έχει 800 εκατ. χρήστες.

Ο αναλυτής της iCrossing Γκρέγκορυ Λάϊονς μέτρησε την πορεία ανάπτυξης της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης και διαπίστωσε πως ενώ η αρχική αύξηση των χρηστών γινόταν με εκθετικούς ρυθμούς, αυτή πλέον έχει επιβραδυνθεί κυρίως λόγω του ότι εγγραφές νέων χρηστών από μεγάλες χώρες όπως οι Η.Π.Α. και η Μεγάλη Βρετανία βρήκαν "ταβάνι", καθώς τα ποσοστά του πληθυσμού που είναι μέλη της υπηρεσίας είναι στο 49% και 47% αντίστοιχα.

Η αύξηση θα προέλθει από αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ινδία και η Βραζιλία. Τους τελευταίους εννέα μήνες, οι Ινδοί χρήστες αυξήθηκαν από 22 σε 36 εκατομμύρια, ενώ οι Βραζιλιάνοι από 13 σε 30.

Σε αντίθεση με το Facebook, η υπηρεσία Google+ έχει μεγαλύτερους αυξητικούς ρυθμούς, φτάνοντας τους 62 εκατ. χρήστες μέσα σε ένα εξάμηνο. Το Google+ έφτασε τους 10 εκατ. χρήστες σε μόλις δυο μήνες, αφού βρήκε πρόσφορο έδαφος σε μια εποχή που οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης είναι πια καθιερωμένες και μέρος της καθημερινότητάς μας - το Facebook χρειάστηκε 38 μήνες για να φτάσει στο ίδιο ορόσημο.

Το Google+ αναμένεται να φτάσει τους 400 εκατ. χρήστες μέχρι το τέλος του 2012, κυρίως λόγω νέων εγγραφών από χρήστες συσκευών Android. Προς το παρόν, η εφαρμογή του Facebook σε συσκευές Android είναι η πιο δημοφιλής, αφού το 80% των χρηστών μεταξύ 18-44 ετών τη χρησιμοποιούν, σύμφωνα με έρευνα της Nielsen.

Η πρόοδος του Facebook είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού, όπως φαίνεται, φέτος θα είναι η χρονιά που η εταιρία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο, με όλες τις εκτιμήσεις να προβλέπουν πως θα επιτύχει άντληση κεφαλαίων ύψους 10 δισ. δολλαρίων. Μόνο τρεις εταιρίες έχουν επιτύχει κάτι αντίστοιχο κατά την είσοδό τους στο χρηματιστήριο: η AT&T με 10,6 δις, η General Motors με 18,1 δις και η Visa με 19,7 δις.
Πηγή: skai.gr