Ένας ανεκτίμητος θησαυρός στο διαδίκτυο

Η αρχαιότερη γραφή της Βίβλου, ο Σιναϊτικός Κώδικας, είναι πλέον διαθέσιμος στο Ίντερνετ. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.codexsinaiticus.org. Ο Κώδικας είναι γραμμένος σε κεφαλαιογράμματη τετραγωνισμένη ελληνική γραφή και αποτελείται από 1.460 και πλέον σελίδες.

Πρόκειται για χειρόγραφο 800 σελίδων, γραμμένο στα Ελληνικά, το οποίο επί 1.500 χρόνια παρέμενε κρυμμένο στο Μοναστήρι του Σινά, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ύπαρξή του. Το 1844 ανακαλύφθηκε τυχαία και χωρίστηκε έκτοτε σε 4 κομμάτια μεταξύ της Αγγλίας, της Γερμανίας της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

"Εάν ήθελες θα διαβάσεις ολόκληρο το Σιναϊτικό κώδικα, θα έπρεπε να ταξιδέψεις σε τέσσερα μέρη. Από σήμερα, όμως, έχουμε ενώσει τα τέσσερα κομμάτια του κώδικα σε ένα site, όπου πλέον κάποιος μπορεί να εξερευνήσει ολόκληρη την παλαιά Βίβλο", ανέφερε ο διευθυντής της Βρετανικής Βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το χειρόγραφο ανοίγει ένα παράθυρο στην εξέλιξη του Χριστιανισμού και παρέχει στοιχεία για το πώς μεταδόθηκε το μήνυμα της Βίβλου από γενιά σε γενιά.
Πηγή: skai.gr