ΑΑΔΕ: Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν 2 εκατ. επισκέψεις σε εφορίες χάρη στις ψηφιακές υπηρεσίες

Προσεγγίζουν τα 2 εκατομμύρια τα...πήγαινε-έλα στις εφορίες που γλίτωσαν οι φορολογούμενοι εν μέσω πανδημίας με φόντο ένα πλέγμα ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. .

Για το 2021, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ προγραμματίζονται σειρά έργων αναβάθμισης των ψηφιακών έργων της ΑΑΔΕ με «όχημα» τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να τεθεί σε πρακτική εφαρμογή για όλες τις επιχειρήσεις η ψηφιακή έκδοση παραστατικών τιμολογίων και αποδείξεων με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων ενώ μέσα από τα δεδομένα του Mydata θα προσυμπληρώνονται οι δηλώσεις ΦΠΑ. Παράλληλα προωθείται και η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ ενώ έρχεται και εφαρμογή μεταβολής ΚΑΔ και δημιουργίας υποκαταστήματος μέσω Taxisnet.

Με το ήμισυ των εργαζομένων στην υπηρεσία λόγω των περιορισμών, η ΑΑΔΕ κατάφερε  μέσα στο 2020 να ανταποκριθεί ψηφιακά σε πάνω από 4 εκατ. πολίτες και επιχειρήσεις,  με 850.000 ψηφιακά έγγραφα , ενώ όπως είπε ο κ. Πιτσιλής «γλιτώσαμε πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στην  εφορία».  Παράλληλα, η ΑΑΔΕ έκανε ένα μεγάλο «ταμείο» σε IBAN τραπεζικών λογαριασμών καθώς μέσα στο 2020 συγκεντρώθηκαν 2,7 λογαριασμοί  IBAN φτάνοντας στα 4 εκατομμύρια.

Πηγή: skai.gr