Φιλική ανατροπή

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο και πολύ καλός στην επανάληψη στη φιλική αναμέτρηση με την Σαχτάρ.

Η νίκη με 32, είναι το λιγότερο που απασχολεί τον Τάκη Λεμονή, που είδε τους παίκτες, που μέχρι στιγμής, δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, να μην είναι σε θέση να μπορούν να προσφέρουν άμεσα. Μοναδική εξαίρεση, αποτελούσε ο Μάρκο Νε(αποχώρησε με κάκωση στο γόνατο), ο οποίος ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων και ο καλύτερος σε διάρκεια ποδοσφαιριστής της ομάδας. Θετικά μηνύματα και από το νεαρό Λαμπρόπουλο, όπως και από τον Αρτσούμπι(σκόρερ του τρίτου γκολ), που σιγά – σιγά δείχνει να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας. Ο Λούα Λούα με πέναλτι, το άλλο γκολ των πρωταθλητών. Χάρηκα πολύ που είδα τους παλιούς μου συμπαίκτες και αυτόν τον κόσμο που είναι υπέροχος, τόνισε το κεντρικό πρόσωπο του ματς, Νέρι Καστίγιο. Θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο και ο Ολυμπιακός είναι μια τέτοια ευκαιρία, δήλωσε ο Σέζαρ Ντελγκάδο στο περιοδικό Red Believers.

Το παιχνίδι

Το ματς έγινε, στο πρώτο μέρος, κάτω από την καταρρακτώδη βροχή και με … ρομαντική διάθεση, καθώς η νεροποντή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα ηλεκτροφωτισμού. Οι συνεχής πτώσης ρεύματος, ήταν η αιτία για την διπλή διακοπή, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης δεν λειτούργησαν οι ηλεκτρονικοί πίνακες του Γ. Καραϊσκάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση προκλήθηκε και στο 80ο λεπτό με τον προπονητή της Σαχτάρ, Λουτσέσκου, να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, διαμαρτυρόμενος για το πέναλτι, που δόθηκε εις βάρος της ομάδας του και για οφσάιντ στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο Ρουμάνος προπονητής έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο, με το επεισόδιο να λήγει με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν εμφανώς επηρεασμένοι από τις πολλές αλλαγές και δεν μπόρεσαν να προβάλουν καμία αντίσταση στα πολλά κέφια των παικτών του Λουτσέσκου. Ο Νέρι Καστίγιο στο 17ο λεπτό, άνοιξε το σκορ, ύστερα από μια ωραία προσπάθεια του Μπραντάο και έκατσε προσοχή…, καθώς δεν πανηγύρισε το γκολ εις βάρος της πρώην του ομάδας. Δέκα λεπτά αργότερα, ο δημιουργός, έγινε εκτελεστής και ο Μπραντάο έγραψε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, με μια προσωπική ενέργεια.

Από εκείνο το σημείο και μετέπειτα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εξισορροπήσει το παιχνίδι, πράγμα που δεν κατάφερε, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να προσφέρουν θέαμα, χάνοντας όμως την ουσία. Έτσι το σφύριγμα που σήμανε την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε την Σαχτάρ να έχει προβάδισμα δύο γκολ και τους Πειραιώτες να αναζητούν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη, η είσοδος του Λούα Λούα, άλλαξε τους συσχετισμούς με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί σ’ όλες τις γραμμές. Ο Αφρικανός επιθετικός των ερυθρολεύκων είχε μεγάλα κέφια και βοήθησε την ομάδα του να επανακάμψει. Το γκολ του Μάρκο Νε στο 53ο λεπτό, ήταν θέμα χρόνου, όπως και η επιστροφή στο ματς για τους γηπεδούχους. Η αμφισβητούμενη ανατροπή του Πάντου, μετατράπηκε σε εύστοχο πέναλτι από τον Λούα Λούα στο 77ο λεπτό και η ισορροπία στο σκορ, ήταν γεγονός. Πράγμα όμως που κράτησε για δύο λεπτά, με τον Αρτσούμπι να φεύγει πίσω από την άμυνα των φιλοξενούμενων και να σφραγίζει τη νίκη των Πειραιωτών με πολύ δυνατό σουτ.

Σε εκείνο το σημείο, ο έξαλλος Λουτσέσκου, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενος για τα διαιτητικά λάθη, ζητώντας παράλληλα από τους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο. Τελικά, οι ψυχραιμότεροι παρεμβλήθηκαν και το επεισόδιο έληξε με τον Ρουμάνο τεχνικό να βλέπει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από την φισούνα των αποδυτηρίων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΣΦΠ: Σηφάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Λαμπρόπουλος, Πάντος, Φακίνος (46' Λεντέσμα), Νε (88' Κατσικογιάννης), Τζόρτζεβιτς (46' Λούα Λούα), Μενδρινός (89' Βασιλόγιαννης), Αρτσούμπι, Νούνιες, Κοβάσεβιτς (88' Σοϊλέδης).

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Βιρτ, Σέβτσουκ, Χούμπσμαν, Οσίπκο, Τκατσένκο, Ιλσίνιο, Γουίλιαν, Φερναντίνιο, Βούκιτς (66' Μπρέντουν), Καστίγιο (87' Χάι), Μπραντάο (46' Λουίς Αντριάνο).

Ο τραυματισμός του Μάρκο Νε ήταν το μελανό σημείο στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Σαχτάρ. Ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού αποχώρησε στο 88ο λεπτό της συνάντησης, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάκωση δεξιού γονάτου με ερεθισμό έξω μηνίσκου. Ο Νε θα υποβληθεί το Σάββατο σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημα και το χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει από τα γήπεδα.

Καστίγιο: Αγαπώ πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού

Ο Νέρι Καστίγιο σίγουρα ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το γκολ που πέτυχε εις βάρος της πρώην του ομάδας, δεν το πανηγύρισε. Ο Μεξικανός άσος, λίγα λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης, βγήκε ως αλλαγή και μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ τόνισε: Ήταν ένα φιλικό με την παλιά μου ομάδα τον Ολυμπιακό, είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα εδώ, χάρηκα πολύ που είδα τους παλιούς μου συμπαίκτες και αυτόν τον κόσμο που είναι υπέροχος και τον αγαπώ πολύ. Ακόμα με θυμούνται και φωνάζουν το όνομα μου.

Τάκης Λεμονής: Αυτό ματς ήταν καλή ευκαιρία να δούμε παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. 'Εμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας συνολικά αν και στο πρώτο μέρος δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε γιατί δοκιμάσαμε κάποια πράγματα και ορισμένοι παίκτες αγωνίστηκαν σε θέσεις που δεν γνωρίζουν. Για παράδειγμα ο Φακίνος που έπαιξε αριστερό μπακ. Ακόμα και ο Λαμπρόπουλος που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας είναι πολύ μικρός. Δεν έχει εμπειρίες και τώρα μαθαίνει τη θέση.

Ετσι εξηγείται η εικόνα του πρώτου μέρους. Είπαμε όμως ότι γι' αυτό γίνονται αυτοί οι αγώνες. Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα πάρουν στο μέλλον κι άλλες ευκαιρίες. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε. Πιέσαμε τους αντίπαλους αμυντικούς και τους αναγκάσαμε να κάνουν λάθη. Αυτό που με ευχαρίστησε πολύ είναι ότι είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και φτάσαμε εύκολα στα γκολ. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος, νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά. Τον Καστίγιο τον ξέρουμε. Μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή και μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης.

Λούα Λούα: Είναι συνήθεια για μας η νίκη και μας... κακοφάνηκε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αυτό μας είπε και ο προπονητής στο ημίχρονο. Μπορείτε να νικήσετε, μπείτε μέσω και κάντε το. Ανεξάρτητα από το αν ήταν φιλικό, θέλαμε να κερδίσουμε. Μπορούμε και ελπίζουμε να κερδίσουμε και στη Μαδρίτη.

Κώστας Μενδρινός: Ο Νέρι είναι φίλος μας. Τον αγαπήσαμε και ακόμα το αγαπάμε. 'Ηταν μια πολύ καλή ευκαιρία αυτό το φιλικό να τα πούμε και να θυμηθούμε τα παλιά.

Ντελγκάδο: Ευκαιρία ο Ολυμπιακός

Ο Σέζαρ Ντελγκάδο αποτελεί αναμφισβήτητα το μεγάλο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού για τον προσεχή Γενάρη. Ο Αργεντινός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Red Believers, εκφράζοντας την επιθυμία του να αγωνιστεί μελλοντικά στους Πειραιώτες. Θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο και ο Ολυμπιακός αποτελεί μια τέτοια ευκαιρία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τσέλο.

Αρχικά ο Ντελγκάδο αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους ερυθρολεύκους, λέγοντας πως: Το όνειρο μου είναι να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να κάνω καριέρα στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα που καλύπτει τους στόχους μου. Ενδιαφέρθηκε για εμένα πριν από λίγους μήνες , αλλά δεν έγινε η μεταγραφή. Αν έρθει μια νέα πρόταση τον Δεκέμβριο από τον Ολυμπιακό, από την πλευρά μου είναι καλοδεχούμενη. Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να ενδιαφέρεται για εμένα, θα πρέπει να μιλήσει πρώτα με την ομάδα μου.

Ο άσος της Κρουζ Αζούλ, έδειξε να γνωρίσει αρκετά πράγματα για τον Ολυμπιακό, αναφέροντας πως: Τον έχω δει σε ορισμένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια μεγάλη ομάδα και ξέρω ότι πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, όπου παίρνει συνεχή πρωταθλήματα εδώ και χρόνια. Είναι σημαντικό το ότι παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τσέλο ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, εκφράζοντας την επιθυμία του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ενώ αποκάλυψε και τα κριτήρια που θα τον επηρέαζαν σε μια ενδεχόμενη μετακίνηση σε άλλο σύλλογο. Προσωπικά επιθυμώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο και ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που θα μου δώσει αυτή την ευκαιρία. Έχω αποτυπώσει και στην μνήμη μου την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και το σήμα της ομάδας είναι εντυπωσιακό. Το σπουδαιότερο για ένα ποδοσφαιριστή είναι τι μπορεί να του προσφέρει μια ομάδα. Αν του παρέχει τις συνθήκες για να δουλέψει όπως πρέπει , να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να εκπληρώσει τους στόχους και τις φιλοδοξίες. Για εμένα μετράει πολύ το πώς θα ζήσει η οικογένεια μου. Αν έρθουν έτσι τα πράγματα και παίξω στην Ελλάδα, καταλαβαίνω ότι θα υπάρχει μια δυσκολία με τη γλώσσα. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί και τόσο μεγάλο εμπόδιο. Θα το συνηθίσουμε.
Πηγή: Πηγή; sport-fm.gr