Ο Άντονι Πάρκερ στο ΣΚΑΪ

Αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ παραχώρησε ο άσσος των Τορόντο Ράπτορς Άντονι Πάρκερ.

Χρίζει φαβορί για τον τελικό της Ευρωλίγκα Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ και χαρακτηρίζει ως έναν από τους καλύτερους προπονητές στην καριέρα του τον προπονητή του Ολυμπιακού Πίνι Γκέρσον. Συνιστά ακόμη στο Βασίλη Σπανούλη να κάνει υπομονή στο ΝΒΑ, προκειμένου να κερδίσει χρόνο συμμετοχής.

ΣΚΑΪ: Άντονι, οι Ράπτορς φέτος δείχνουν να τα πηγαίνουν αρκετά καλά στο πρωτάθλημα, ιδιαίτερα απέναντι σε καλύτερους αντιπάλους. Ποιό είναι το κλειδί της επιτυχίας αυτής;

ΑΠ: Πρώτον νομίζω ότι ήμαστε πολύ καλοί στα αμυντικά ριμπάουντ που μας δίνει την δυνατότητα να ξεφεύγουμε στις αντεπιθέσεις. Όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο στην ομάδα. Παίζουμε οργανωμένα και με σύστημα. Η άμυνα πάντως είναι το καλύτερο συστατικό της φετινής μας επιτυχίας.

Πώς αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι στο Τορόντο;

Υπέροχα. Η πόλη του Τορόντο διαθέτει αυτή την ευρωπαϊκή αύρα που δεν την βρίσκεις σε κάποια άλλη ομάδα. Είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι με ευρωπαϊους αθλητές, καθώς διαθέτεις την ίδια νοοτροπία στο άθλημα. Είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι στο Τορόντο για τα επόμενα δυο χρόνια.

Σου έχει λείψει η Ευρώπη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ακόμα και ο Πίνι Γκέρσον;

Μου έχει λείψει ο Πίνι Γκέρσον και οι υπόλοιποι προπονητές που είχα στην Ευρώπη. Τους συμπαίκτες μου δεν θα τους ξεχάσω καθόλου, καθώς έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με πολλούς από αυτούς. Είναι διαφορετικά τα πράγματα στην Ευρώπη, την Ευρωλίγκα, τις ομάδες, τους οπαδούς. Διαφορετικός κόσμος ξέρεις.

Ο Πάρκερ τότε που μεγαλουργούσε με τη φανέλα της Μακάμπι
Θα ήθελες να πεις κάτι στον πρώην προπονητή σου Πίνι Γκέρσον, που τώρα κοουτσάρει τον Ολυμπιακό;

Θα ήθελα να του πω, καλή επιτυχία σε ότι κάνει τώρα που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα τον Πίνι, καθώς ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο απαιτητικούς προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Τον παρακολουθώ όμως κάθε εβδομάδα και του εύχομαι ότι καλύτερο. Νομίζω ότι βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και παρά τις ήττες και την κοιλιά που έκαναν το προηγούμενο διάστημα, η συνέχεια θα έχει θετικό φινάλε.

Ποιά ομάδα νομίζεις ότι είναι το φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα στην Αθήνα;

Αυτή την εποχή θα έλεγα ότι η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός είναι από τα φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο. Είναι απο τις καλύτερες ομάδες στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει σε λίγο καιρό. Τώρα που έφτασε η σειρά των ημιτελικών, εκεί θα δούμε ποιές ομάδες θα είναι αυτές που θα επιπλεύσουν.

Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Βασίλη Σπανούλη και συμφωνείς με την αποχώρηση του από το NBA, καθώς δεν παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής;

Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Άλλωστε όλοι ξέρουμε τι έκανε πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Διαθέτει τρομερά προσόντα και δίκαια συγκαταλέγεται στους παίκτες που αγωνίζονται στο NBA. Θα πρέπει να κάνει αρκετή υπομονή και η σειρά του θα έρθει. Να προπονείται κάθε μέρα σκληρά, ώστε να είναι έτοιμος όποτε τον χρειάζεται η ομάδα του και η ευκαιρίες θα έρθουν. Του εύχομαι το καλύτερο στους Ρόκετς.
Πηγή: Συνέντευξη στο Ζαφείρη Φαφούτη