Με σούπερ Ινσούα ο Παναθηναϊκός «ζωγράφισε» τον Άρη!

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 2-0 του Άρη στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, υποχρεώνοντας τους «κίτρινους» στη δεύτερη ήττα τους στους τελευταίους 2,5 μήνες, «απαγορεύοντάς» τους παράλληλα να βρεθούν μόνοι στην 4η θέση.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο τρομερός Ινσούα, που σε μια αλάνθαστη εμφάνισή του κατάφερε να βάλει το «κερασάκι» στην τούρτα με ένα μαγικό γκολ στο 74' το οποίο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ τον δρόμο για την επικράτηση του «τριφυλλιού» είχε ανοίξει ο Δώνης στο 62', έπειτα από ασίστ «πάρε-βάλε» του Φεντερίκο Μακέντα.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης που πιάστηκε στον ύπνο στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να κρατήσει ως θετικό την παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο, στ οποίο μάλιστα είχε και ένα δοκάρι (22') με πρωταγωνιστή τον Μαρτίνες.

Πώς έπαιξαν

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Κολοβέτσιος, Οικόνομου, Πούγγουρας) παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης, με τους Γιόχανσον, Ινσούα να καλύπτουν τη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα, ενώ στον χώρο της μεσαίας γραμμής κινούνταν οι Κάτσε, Δώνης, Κουρμπέλης. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μακέντα, ενώ σε ελεύθερο ρόλο από πίσω του ήταν ο Χατζηγιοβάνης.

Από την πλευρά του, ο Σάββας Παντελίδης, δεν επεφύλαξε εκπλήξεις στη σύνθεση της ομάδας του, αφού το 4-2-3-1 παρέμεινε ως λογική στην τακτική του προσέγγιση, με τους Σιώπη, Μπάσα να είναι τα δύο αμυντικά χαφ, τον Μαρτίνες να είναι μπροστά τους, ενώ δεξιά και αριστερά από τον μοναδικό προωθημένο Ντιγκινί, ήταν οι Ματέο Γκαρσία και Λάρσον.

Το ματς

Πολύ πιο συγκεντρωμένος για τις ανάγκες του παιχνιδιού παρουσιάστηκε ο Άρης από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, καθώς κυκλοφορούσε με πολύ μεγάλη ηρεμία την μπάλα ενώ αν ήταν και πιο προσεκτικός στην τελική του πάσα ενδεχομένως να είχε βάλει από πολύ νωρίς δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 15 λεπτά, οι Γιώργος Δώνης και Μάκης Αγγελίνας είχαν πάρα πολλά παράπονα από τους παίκτες τους για τις λανθασμένες τους πάσες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, που δεν βοηθούσαν και τον Φεντερίκο Μακέντα να μπει στον ρυθμό του αγώνα και να γίνει απειλητικός στους Ρος, Βέλεθ, που ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων.

Ήταν εμφανές, λοιπόν, ότι ο Άρης είχε περισσότερες προοπτικές να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο στην αντίπαλη εστία και πράγματι αυτό συνέβη, αφού μετά το σουτ του Μαρτίνες στο 15’ (φάση για την οποία οι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Οικονόμου στον Ματέο Γκαρσία, χωρίς να έχουν δίκιο), στο 22’ ακολούθησε η πιο σπουδαία στιγμή του ημιχρόνου. Ο Κουρμπέλης έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Μαρτίνες άνοιξε την μπάλα στα αριστερά για τον Λάρσον, αυτός του την επέστρεψε στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Αργεντινός σημάδεψε με το αριστερό σουτ το οριζόντιο δοκάρι.

Οι μοναδικές «απειλητικές» στιγμές από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν κάποια μακρινά σουτ από τον Δώνη (33’) και τον Ινσούα (42’) που δεν ανησύχησαν όμως ιδιαίτερα τον Κουέστα που ήταν σε ετοιμότητα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εμφανέστατη η πρόθεση των παικτών του Γιώργου Δώνη να μπουν πιο δυνατά στις διεκδικήσεις και στις δεύτερες μπάλες, αλλά και να πιέσουν πιο ψηλά την άμυνα των παικτών του Σάββα Παντελίδη. Ωστόσο, οι ευκαιρίες συνέχισαν να καταγράφονται στη στατιστική του Άρη, καθώς αρχικά στο 51’ ο Ντιγκινί σημάδεψε άουτ από την εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνες ενώ στο 56’ ο Ματέο Γκαρσία επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά άουτ.

Τα όσα έγιναν στη συνέχεια, μάλλον, θα αποτελέσουν μάθημα για τους φιλοξενούμενους, αφού ανεξάρτητα από την κατάσταση την οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όταν παίζει στο ΟΑΚΑ δεν έχει την πολυτέλεια των χαμένων φάσεων, με τους παίκτες του Γιώργου Δώνη να εκμεταλλεύονται στο έπακρο όσα τους έδωσε το ματς κι όσα διεκδίκησαν και οι ίδιοι.

Στο 58’ από σέντρα του Κουρμπέλη ο προωθημένος στην περιοχή Ινσούα πήρε την κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Κουέστα σε εκπληκτική επέμβαση, αλλά δεν είχε το περιθώριο να κάνει τίποτα στο 62’. Ο Φεντερίκο Μακέντα βρέθηκε εντελώς μόνος του από την αριστερή πλευρά έκανε την παράλληλη μπαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και ο εντελώς αμαρκάριστος Δώνης μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Ωστόσο, το καλύτερο από τον Παναθηναϊκό δεν είχε έρθει ακόμα, αφού στο 74' ο Εμιλιάνο Ινσούα έβαλε ένα γκολ που θα είναι υποψήφιο για το κορυφαίο της χρονιάς! Αφού άφησε πανέξυπνα την μπάλα πάνω στη γραμμή του πλαγίου να περάσει κάτω από τα πόδια του, δέχθηκε την πάσα από τον Άλτμαν και με τρομερή λόμπα από πλάγια θέση «ζωγράφισε» για το 2-0, που ήταν και ο ουσιαστικός επίλογος στο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (3-5-1-1): Διούδης - Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Πούγγουρας – Γιόχανσον, Κάτσε, Δώνης (73’ Άλτμαν), Κουρμπέλης, Ινσούα – Χατζηγιοβάνης (77’ Καμπετσής), Μακέντα

Στον πάγκο: Κότσαρης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, Αρμενάκας

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα – Κόρχουτ, Ρος, Βέλεθ, Βαλεριάνος – Σιώπης, Μπάσα (65’ Ματίγια) – Λάρσον, Μαρτίνες (65’ Φετφατζίδης), Ματέο Γκαρσία (80’ Γιουνές) - Ντιγκινί

Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Σόουζα, Δεληζήσης, Τζανακάκης
Πηγη: ΣΠΟΡ ΦΜ