Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε τη Μπουντούσνοστ με 20 πόντους - Σούπερ Καλάθης

Tην πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας πέτυχε την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας την Μπουντούτσνοστ με 87-67 στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του θεσμού. Θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

Παράλληλα, ο Νικ Καλάθης έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Συνεχίζοντας τα όργια απέναντι στην Μπούντουτσνοστ, ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης που κάνει triple-double (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 18 ασίστ). Είναι παράλληλα ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει triple double μετά από 12 χρόνια.

Σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε ακόμη ο Γκιστ με 23 πόντους, με τον Τόμας να προσθέτει άλλους 17. Στους 12 πόντους και στα 8 ριμπάουντ έμεινε ο Παπαπέτρου. 

Από τους Μαυροβούνιους, που ήταν αδιάφοροι καθώς είχαν αποκλειστεί προ πολλού, ξεχώρισε ο Μπιτάντζε με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. 

Σημειώνεται παλαίμαχος φόργουορντ/σέντερ Κώστας Τσαρτσαρής βραβεύτηκε στο περιθώριο της αναμέτρηση για την προσφορά του στον σύλλογο. Ο 39χρονος πλέον Κώστας Τσαρτσαρής αγωνίστηκε 11 χρόνια στο «τριφύλλι» και κατέκτησε 11 τίτλους. 

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 49-36, 66-56, 87-67

Πηγή: sport-fm.gr