Ο Τζόκοβιτς συνέτριψε τον Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Όουπεν

Σε θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς εξελίχθηκε ο τελικός του Αυστραλιανού Όουπεν.

Ο σέρβος τενίστας συνέτριψε τον Ραφαέλ Ναδάλ με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3) και στέφθηκε για έβδομη φορά πρωταθλητής στην Μελβούρνη, ξεπερνώντας τους έξι τίτλους που έχουν κατακτήσει ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ρόι Έμερσον.

Σε μία αναμέτρηση των νούμερο ένα και νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη ο Τζόκοβιτς αποδείχτηκε σαφώς ανώτερος του Ισπανού, ο οποίος κατά διαστήματα φάνταζε ανήμπορος να αντιμετωπίσει τα χτυπήματα του αντιπάλου του.

Ο αριστερόχειρας Ναδάλ δεν είχε απολέσει ούτε ένα σετ στην πορεία του προς τον τελικό όμως εναντίον του Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο όπλο του, το φόρχαντ, ενώ υπέπεσε σε 28 αβίαστα λάθη.

Ο Σέρβος αντίθετα είχε μόλις εννέα αβίαστα λάθη και πέτυχε 34 νικηφόρα χτυπήματα.

Πρόκειται για το 15 τρόπαιο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ για τον Τζόκοβιτς και τον τρίτο συνεχόμενο, μετά το Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όουπεν πέρυσι. Ο Ναδάλ προηγείται σε αυτή την κατηγορία με 17, ενώ στην πρώτη θέση ιστορικά βρίσκεται ο Φέντερερ με 20.

Η νίκη έναντι του Ναδάλ έχει και συναισθηματική σημασία για τον Τζόκοβιτς καθώς ήλθε περίπου έναν χρόνο μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μετά από σειρά κακών αποτελεσμάτων.

«Όταν αναλογίζομαι την διαδρομή που έχω διανύσει τους τελευταίους 12 μήνες, την επέμβαση, ακριβώς πριν 12 μήνες, το να στέκομαι εδώ και να καταφέρω να κερδίσω αυτόν τον τίτλο και τρία από τα τελευταία τέσσερα μεγάλα [τουρνουά] είναι εκπληκτικό» είπε. «Είμαι άφωνος».
Πηγή: skai.gr