Στη 13η θέση της UEFA η Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός νικώντας τη Μίλαν με 3-1 χάρισε 0.400 βαθμούς που ανέβασαν την Ελλάδα στη 13η θέση της κατάταξης, και διατήρησε και μία εκπρόσωπο της χώρας στην Ευρώπη, με τη δυνατότητα να προσφέρει κι άλλους βαθμούς. 

Η 14η Δανία δεν έχει πλέον εκπροσώπηση, αλλά η 15η Ελβετία (26.900 με έναν εκπρόσωπο), η 16η Τσεχία (26.875 με δύο εκπροσώπους) και η 17η Κροατία (26.375 με μία εκπρόσωπο) καιροφυλακτούν. 

Υπενθυμίζεται ότι, αν η Ελλάδα τερματίσει τη σεζόν: 

-στην 11η ή 12η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στα play offs του Champions League, δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο απευθείας στους ομίλους του Europa League, τρίτο πρωταθλήματος στον τρίτο προκριματικό του Europa League και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό γύρο. 

-στη 13η ή 14η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο του πρωταθλήματος στον δεύτερο προκριματικό. 

-στη 15η θέση θα έχει πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League και δευτεραθλητή επίσης στον δεύτερο προκριματικό, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και τρίτο και τέταρτο στον δεύτερο προκριματικό γύρο. 

-στη 16η και 17η θέση θα έχει τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη: πρωταθλητή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, Κυπελλούχο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League , δευτεραθλητή στον δεύτερο προκριματικό και τρίτο του πρωταθλήματος στον πρώτο προκριματικό. 



πηγή: sport-fm