Ιστορικό κάζο για Ρεάλ, στο πάνθεον ο Ακινφέεφ!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέτυχε μια εξωπραγματική νίκη επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, αλλά έμεινε εκτός Europa League, αφού μειονεκτούσε στην ισοβαθμία με την Βικτόρια Πλζεν και τερμάτισε στην τέταρτη θέση του 7ου ομίλου του Champions League. 

Παρ’ όλα αυτά, πέρασε στο… πάνθεον της ιστορίας. Πως έγινε αυτό; Με το επιβλητικό 3-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η ρωσική ομάδα υποχρέωσε τη «βασίλισσα» στη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της ευρωπαϊκής ιστορίας της. Μάλιστα, αυτή η ήττα, ήταν η πρώτη των πρωταθλητών Ευρώπης μετά από 27 εντός έδρας παιχνίδια στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στα οποία μετρούσαν 24 νίκες και 3 ισοπαλίες. 

Ιστορική ήταν η βραδιά και για τον Ιγκόρ Ακινφέεφ, ο οποίος κατέχει το… αδιανόητο αρνητικό ρεκόρ των 43ων συνεχόμενων αγώνων στο Champions League, στα οποία δεν μπορούσε να κρατήσει το μηδέν. 


Αυτό τελείωσε στις 22 Νοεμβρίου 2017, στη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Μπενφίκα με 2-0 στη φάση των ομίλων.

Ο 31 ετών Ρώσος διεθνής τερματοφύλακας, κατάφερε φέτος να κρατήσει άλλα δύο clean sheets, αμφότερα στα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο παρελθόν, άλλοι τρεις τερματοφύλακες έφτασαν σε ένα τέτοιο επίτευγμα μέσα σε μια σεζόν και συγκεκριμένα: ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ με τη φανέλα του Άγιαξ τη σεζόν 1995-96, ο Γιανς Λέμαν με την Άρσεναλ το 2005-06 και ο Πέπε Ρέινα, φορώντας τη φανέλα της Λίβερπουλ τη σεζόν 2008-09.

Πηγή: ΣΠΟΡ.ΦΜ