Fake news τελικά η είδηση για τη μεγάλη δωρεά των Κροατών διεθνών!

Πολύ καλή για να είναι αληθινή αποδείχθηκε τελικά η "απόφαση" των Κροατών διεθνών να δωρίσουν όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για παιδιά, ανακοίνωσαν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Χρβάτσκα.

Η είδηση για την επίμαχη επιστολή των Κροατών μεταδόθηκε από κροατικά και διεθνή ΜΜΕ, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν το "έργο" ενός επιτήδειου χρήστη του Facebook, του Ίγκορ Πρέμουζιτς. "Δεν είχα πρόθεση να εξαπατήσω κανέναν" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρέμουζιτς, ο οποίος κάλεσε τους αναγνώστες να διαβάσουν "πιο προσεκτικά την επιστολή". 

Στην fake επιστολή, ο τεχνικός της επιστολής Ζλάτκο Ντάλιτς, αλλά και οι διεθνείς, φέρονταν παράλληλα να εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ κατά των πολιτικών, κατηγορώντας τους ως υπευθύνους για την τραγική οικονομική κατάσταση και τη διαφθορά στην οποία βρίσκεται η χώρα. 

Σημειώνεται ότι η Χρβάτσκα έφθασε στον τελικό του Μουντιάλ, όπου έχασε από τη Γαλλία με 4-2. Και αυτή η μεγάλη επιτυχία των Κροατών κάθε άλλο παρά fake news ήταν... 

Η fake επιστολή 


Kαι η ομολογία του Πρέμουζιτς

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ρωσία