Έκανε check-in για τους «16» η Γαλλία!

Με το… μαχαίρι στα δόντια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο το Περού, που είχε αφήσει καλές εντυπώσεις και στην πρεμιέρα του στη διοργάνωση και με την ήττα (1-0) από τη Δανία δεν πήρε αυτό που άξιζε. Γνωρίζοντας ότι δεν γίνεται να φύγει και πάλι με… άδεια τα χέρια από τον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησε να πιάσει από τον… γιακά τους «τρικολόρ» και να τους αιφνιδιάσει.

Παρά ταύτα, ένα μακρινό σουτ (με σκοπό να πιάσει στον «ύπνο» τον Γιορίς) του Γκερέρο στο 7’ και μια σέντρα του Καρίγιο λίγο μετά, ήταν οι μοναδικές φάσεις των Λατίνων στο πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο που είχαν. Η Γαλλία μπόρεσε να ισορροπήσει την κατάσταση από εκείνο το σημείο και μετά, κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της και σταδιακά έγινε πιο επικίνδυνη.

Γκριζμάν (10’) και Πογκμπά (12’) είχαν τις πρώτες τελικές για τη Γαλλία και αν ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, αν και βρέθηκε σε κάπως πλάγια θέση. Η ομάδα του συνέχισε να «ανεβαίνει» και μέχρι να μπει το γκολ του Εμπαπέ η «μάχη» ήταν ισορροπημένη και χάθηκε από μια καλή φάση εκατέρωθεν.

Στο 14’, η Γαλλία «άγγιξε» το 1-0, με την εκτέλεση κόρνερ του άσου των «ροχιμπλάνκος» και την κεφαλιά του Βαράν, που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία. Στο 31’, μετά από κακή αντίδραση στην άμυνα της Γαλλίας, ο Κουέβα βρήκε τον Γκερέρο, που έδειχνε να αιφνιδιάζεται και από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής δεν έκανε καλό σουτ και ο Γιορίς έδιωξε ενστικτωδώς. Ενδιάμεσα, ο Φλόρες με το εντελώς άστοχο σουτ του δεν μπόρεσε να κάνει τον Γιορίς να… ιδρώσει.

Η ποιότητα των «τρικολόρ» φάνηκε στο 34’, όταν ο Πογκμπά και έκλεψε λίγο έξω από την περιοχή του Περού και μοίρασε ωραία για τον Ζιρού, που, χωρίς να το έχει σχεδιάσει τροφοδότησε (μετά την κόντρα στο σουτ του) τον Εμπαπέ, ο οποίος με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα, τη… φύσηξε για το 1-0. Από εκεί και πέρα (και μέχρι την ανάπαυλα), η ομάδα του Ντεσάμπ κυριάρχησε, αυτή του Γκαρέγκα έχασε την αυτοπεποίθησή της και τη συγκέντρωσή της, με αποτέλεσμα οι τυπικά γηπεδούχοι να φλερτάρουν με δεύτερο τέρμα.

Στο 39’, στο… τσακ δεν ολοκληρώθηκε η φάση μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Ζιρού δεν κατάφερε να γίνει κάτοχός της. Η μπάλα… κρύφτηκε από τους Γάλλους στο 43’, με τον Γριζμάν να μην χρεώνεται ασίστ, αφού μπορεί να έστρωσε στον Ερναντέζ, που νικήθηκε από τον Γκαλές, αν και ήταν σε πολύ καλή θέση.

ΠΗΓΗ: SPORT-FM
Πηγή: skai.gr
TAGS: Γαλλία