Κλείσιμο

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε από επεισόδια

Κυπελλούχος Ελλάδος στο ποδόσφαιρο για δεύτερη συναπτή χρονιά αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ αφότου επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Το σκορ άνοιξε ο Βιεϊρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65ο λεπτό, ενώ το τελικό σκορ έγραψε ο Πέλκας στις καθυστερήσεις. Ο Βιεϊρίνια αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίχτης του αγώνα.

Οι παίκτες του Δικέφαλου του Βορρά πανηγύρισαν φορώντας μάσκες του ισχυρού άνδρα της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος λόγω τιμωρίας δεν είχε δικαίωμα εισόδου.

Χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Λευκό Πύργο μετά το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσουν.

Ο τελικός, που σφυρίχτηκε από ισπανό διαιτητή, σημαδεύτηκε από επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν την έναρξη, κυρίως εκτός γηπέδου αλλά και στις κερκίδες.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν γύρω από το γήπεδο, εκ των οποίων οι πέντε όταν οπαδοί της ΑΕΚ ξυλοκόπησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ και πυρπόλησαν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν.

Μετά την λήξη το αγώνα οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών ώστε να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών.

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν εν τω μεταξύ για τα μέτρα ασφαλείας, που αποδείχτηκαν κενό γράμμα.

Παρά τους ελέγχους, οπαδοί του ΠΑΟΚ κατάφεραν να βάλουν στις κερκίδες ένα πιστόλι φωτοβολίδων, το οποίο χρησιμοποίησαν για να βάλλουν κατά αστυνομικών.

Ένας οπαδός του Δικέφαλου του Βορρά μπόρεσε να βάλει στο γήπεδο κόφτη με τον οποίο προσπάθησε να καταστρέψει κιγκλιδώματα που χώριζαν τους οπαδούς των δύο συλλόγων.

Έπεσαν επίσης πολλές φωτοβολίδες.
Πηγή: skai.gr