Euroleague: Συντριβή Ολυμπιακού από τη Μπαρτσελόνα

Τραγικός ο Ολυμπιακός, κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και συνετρίβη στο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα με 63-90, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Με αυτό τον τρόπο η Μπαρτσελόνα έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό, που πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση.

Οι αγνώριστοι «ερυθρόλευκοι» έχασαν για δεύτερη φορά από μια ομάδα που δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, και πάλι με βαρύ σκορ, με τους «μπλαουγκράνα» να καταγράφουν μόλις τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη τους.

Πλέον οι Πειραιώτες κινδυνεύουν να χάσουν τη δεύτερη θέση, κάτι που θα συμβεί αν κερδίσει αύριο (16/03) η Φενερμπαχτσέ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο, που βρήκε μπροστά τους φιλοξενούμενους με 40-38. Η πολύ μεγάλη αστοχία των παικτών του Σφαιρόπουλου, όμως, ειδικά από την περιφέρεια (6/30 τρίποντα), καθώς και η κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο έφερε το 18-8 και το ρίσκο για την απώλεια της δεύτερης θέσης. 

Κομβικό σημείο ήταν το σερί 17-0 που έτρεξαν οι Καταλανοί στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν και μετέτρεψαν το 41-40 σε 41-57. Διασωθείς ήταν ο ΜακΛίν με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Πρίντεζης είχε άλλους τόσους και ο Σπανούλης 10. 

Για την Μπαρτσελόνα ο Τόμιτς μέτρησε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μοερμάν 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ερτέλ είχε 13 πόντους και 7 ασίστ. 
Πηγή: skai.gr