Κλείσιμο

Euroleague: «Ναυάγιο» του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τα… μάτια του στη Μαδρίτη, χωρίς να παίξει καλή άμυνα στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα 92-75 από τη Ρεάλ και πλέον αναζητά ένα «θαύμα» για το πλεονέκτημα έδρας. 

Αν και στο πρώτο 20λεπτο ήταν στο «κόλπο» του διπλού (38-37), στην «επανάληψη» η ομάδα του Πασκουάλ έπαιζε άμυνα με τα μάτια και τελικώς όχι μόνο ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά διασύρθηκε με το «βαρύ» 92-75. 
Αποτέλεσμα σχεδόν καταδικαστικό για το όνειρο της τετράδας, δεδομένου πως το τριφύλλι έμεινε έκτο με ρεκόρ 14-11, την ώρα που οι Μαδριλένοι είναι στο 15-10, η Ζαλγκίρις στο 15-9 (ματς λιγότερο) και έχουν σε τυχόν ισοβαθμία τους πράσινους… 

Στους 23 πόντους σταμάτησε ο Τζέιμς που.. ξύπνησε στο δεύτερο μέρος (7/7 δίποντα, αλλά 1/9 τρίποντα), 12 είχε ο Ρίβερς, 11 ο Ντένμον. 10 έβαλε ο Καλάθης με 3 ασίστ και 4 λάθη, αλλά γενικά βρέθηκε σε κακό βράδυ, δείχνοντας επηρεασμένος τόσο από το ασφυκτικό πρέσινγκ του Καμπάτσο, όσο και από το χτύπημα που δέχθηκε λίγο πριν το ημίχρονο. Εκτός κλίματος οι Σίνγκλετον-Γκιστ που αντιμετώπισαν… άπειρα προβλήματα στα μετόπισθεν από Ταβάρες-Ρέγες-Αγιόν, 19 επιθετικά ριμπάουντ(!) μάζεψε η ελληνική ομάδα, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε σχεδόν καθόλου. Μόλις 26% στα τρίποντα είχαν οι φιλοξενούμενοι (9/34) και 43% στα δίποντα (19/44) κι ενώ χάσαμε το μέτρημα στα άστοχα φόλοου, λέι απ και φαινομενικά εύκολα καλάθια κοντά στη ρακέτα των Μαδριλένων. 

«Ντύθηκε» Ντόντσιτς ο Κοζέρ, καθώς με 26 πόντους(!) και 4 ασίστ έκανε το… ματς της ζωής του. Από κοντά ο Καμπάτσο με 15 και ο Ταβάρες με 14.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: skai.gr