Ο 96χρονος κυρ-Φώτης παρών στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης (vid)

Γεννημένος το 1922, ο Φώτης Πετρίδης υπήρξε πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων, τόσο στα νιάτα του όσο και σε αγώνες βετεράνων σε μεγαλύτερη ηλικία (αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης το 2014), χωρίς ποτέ να σταματήσει να αθλείται, αλλά και να προσφέρει στον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ως εθελοντής, επιδεικνύοντας το ζήλο εφήβου.

Όντας, πλέον, ευρέως αναγνωρίσιμος, ο κυρ-Φώτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο αγώνας είναι πραγματικά για όλους.

Έπειτα από το περσινό «διάλειμμα» και την αναγκαστική απουσία του λόγω ενός τραυματισμού της τελευταίας στιγμής, φέτος επανέρχεται δριμύτερος και τονίζει ότι θα τρέχει μέχρι να τα… εκατοστήσει και ακόμα πιο πέρα, απευθύνοντας κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους:

«Ελάτε όλοι να τρέξουμε και να περπατήσουμε μαζί! Μικροί και μεγάλοι, όλος ο κόσμος, δίνουμε ραντεβού στην εκκίνηση την Κυριακή 1 Απριλίου! Θα είμαι και εγώ εκεί, για να περπατήσω στα 5.000μ. και να χαρώ μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς. Αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός, έχει ιστορική σημασία και πολύ καλή οργάνωση. Μου δίνει μεγάλη χαρά να συμμετέχω στις διοργανώσεις του ΜΕΑΣ Τρίτων. Όσο αντέχω θα συνεχίσω να το κάνω, μέχρι τα 100 μου χρόνια και ακόμα παραπέρα! Μακάρι να μπορέσω να δώσω το παράδειγμα σε όσους είναι λίγοι νεότεροι από εμένα, για να πάρουν δύναμη. Θέλω να φτάσουν στην ηλικία μου, να με περάσουν και να συνεχίσουν πάντοτε να περπατάνε και να τρέχουν!».

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018 υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.

Πηγή: skai.gr- Γ. Παπαδημητρόπουλος