Αυτός είναι ο νέος ψηλός του Παναθηναϊκού

Ο Άντριαν Πέιν είναι, λοιπόν, ο νέος ψηλός του Παναθηναϊκού. Μετά από τρεις και κάτι σεζόν στο ΝΒΑ, ο σε δύο εβδομάδες 27χρονος άσος έρχεται για να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και το sport-fm.gr σάς τον συστήνει.

Γεννημένος στο Οχάιο, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Στεφ Κάρι, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από το να παίξει μπάσκετ με τέτοιο μπόι από μικρός. Με ύψος στα 2,08μ. και άνοιγμα χεριών ακόμη μεγαλύτερο από το μπόι του ξεχώρισε από μικρός, πήρε υποτροφία από το Michigan και αποφοίτησε με 16,4 πόντους, 7,2 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 0,9 τάπες σε 28,1 λεπτά κατά μέσο όρο στην τελευταία του χρονιά.

Οι Χοκς τον επέλεξαν στο νούμερο 15 του ντραφτ το 2014, αλλά δεν κατάφερε ποτέ πραγματικά να στεριώσει εκεί. Ένα πρόβλημα στο πέλμα τον κράτησε εκτός από την έναρξη της παρθενικής του σεζόν και έγινε «μπαλάκι» με την ομάδα τους στο NBDL μετρώντας μόλις τρεις εμφανίσεις μέχρι να φύγει με ανταλλαγή για τους Τίμπεργουλβς στις 10 Φεβρουαρίου του 2015.

Εκεί απέκτησε ρόλο με 7,2 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 24,8 λεπτά ανά αγώνα και συνολικά 29 εμφανίσεις, αλλά η αναδόμηση στους «λύκους» περιόρισε το ρόλο του. Πέρσι, τέτοιες μέρες, διαγνώστηκε με θρομβοκυτταροπενία, μια πάθηση στο αίμα που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, μώλωπες και θρομβώσεις, αλλά έναν μήνα μετά επέστρεψε στη δράση. Το καλοκαίρι υπέγραψε two way συμβόλαιο με το Ορλάντο, ωστόσο πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην G League μέχρι να αποδεσμευτεί τελικά στις 27 Ιανουαρίου, κυρίως για μία περίεργη υπόθεση που «ξεθάφτηκε» και για την οποία θα διαβάσετε παρακάτω.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα ΕΔΩ
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr