Κλείσιμο

Το ευρωπαϊκό Lazer 4,7 δίνει “ραντεβού” στην Πάτρα

Πρόκειται για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των Laser 4,7, μιας κλάσης που αποτελεί προπομπό στις ολυμπιακές κατηγορίες των Laser. Στα νερά του Πατραϊκού κόλπου αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 400 ιστιοπλόοι από 40 χώρες, στις ηλικιακές κατηγορίες των εφήβων - νεανίδων και παίδων - κορασίδων.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα είναι «όπεν», καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχές και ιστιοπλόοι από την Αμερική, το Ισραήλ, το Κατάρ, το Χονγκ Κονγκ κ.α. Τους αγώνες διεκδίκησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ανέλαβε να τους διοργανώσει ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας «Ιάσων», ο οποίος έχει ως πρωταρχικό μέλημα τη διάδοση της ιστιοπλοΐας από τις μικρές ηλικίες.

«Ο Όμιλός μας διεκδίκησε και ανέλαβε την διοργάνωση. Πρόκειται για μεγάλη διοργάνωση εθνικής εμβέλειας, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, την ελληνική κλάση Laser και όλους του φορείς όπως την περιφέρεια Δ.Ε που είναι συνδιοργανωτής και τον Δήμο Πατρέων που ανέδειξε τον χώρο διεξαγωγής και συνδράμει με το προσωπικό του. Παρόμοια διοργάνωση έχει να διεξαχθεί στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια.

Οι αθλητές θα είναι ηλικίας 12 - 17 ετών και έτσι, στη θαλάσσια περιοχή της Πάτρας θα βρεθούν οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα αιτήσεις, ο αριθμός συμμετεχόντων αναμένεται να είναι 400 αθλητές. Στις αρχές Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε το test event και, σύμφωνα με τα στελέχη της διεθνούς ομοσπονδίας, το επίπεδο του ήταν πολύ καλό.

Αυτό, όμως, που τους εντυπωσίασε ήταν οι δυνατότητες του στίβου μας, τον οποίον χαρακτήρισαν “ενδιαφέρον και προκλητικό για μεγάλους αγώνες”. Ευελπιστούμε ότι αυτή η διοργάνωση θα αναδείξει τις δυνατότητες της Ελλάδας και του Πατραϊκού κόλπου για τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων ιστιοπλοΐας», δήλωσε ο Σπύρος Κρότσης, Πρόεδρος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου «ΙΑΣΩΝ».

Στη δοκιμαστική διοργάνωση πήραν μέρος 56 νεαροί αθλητές και αθλήτριές μας από την Ελλάδα.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr