Πασκουάλ: Το σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα και η αντίδραση

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, κράτησε χαμηλούς τόνους μετά την πέμπτη σερί νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού, συγχαίροντας τους παίκτες του που κατάφεραν να επιστρέψουν από το -11 στην πρώτη περίοδο.

«Το σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα και η αντίδραση της ομάδας έπειτα από μία κακή εκκίνηση. Παίξαμε τα πρώτα επτά λεπτά χωρίς ηρεμία, δεν διαβάσαμε καθόλου καλά την άμυνα του αντιπάλου, δεν παίξαμε καλά στην επίθεση και δεν σκοράραμε επειδή κάναμε κακό παιχνίδι», είπε ο Ισπανός.

«Μερικές φορές συμβαίνει, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσεις και να γυρίσεις στο παιχνίδι και να τα καταφέρεις. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εμείς με το κοινό μας τα καταφέραμε, ενώ έδειξαν χαρακτήρα τα παιδιά και τους συγχαίρω. Είμαστε ικανοποιημένοι από το πως τελειώσαμε το παιχνίδι. Έχουμε συνείδηση πως όταν θα έρθουν σημαντικότερες στιγμές θα είμαστε σε θέση να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας», πρόσθεσε.

Για την απόδοση των παικτών του είπε: «Ο Βουγιούκας βοήθησε να βρούμε την ηρεμία μας και ήταν παίκτης-κλειδί, όπως και το παιχνίδι του Λεκαβίτσιους, καθώς και το δεύτερο ημίχρονο του Ρίβερς, αλλά και η απόδοση του Μήτογλου μάς βοήθησε πολύ. Θα έπρεπε να αναφέρω και τη σπουδαία άμυνα του Γκιστ, την προσπάθεια του Σίνγκλετον που δείχνει καρδιά παρά τα σωματικά του προβλήματα, αλλά και την προσπάθεια των περιφερειακών, όπως ο Καλάθης, ο Παππάς και ο Ντένμον».

Ο Πασκουάλ ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ. «Πολλοί παίκτες είχαν μία κακή βραδιά και ως ομάδα είχαμε κακή βραδιά και ως προπονητής ίσως. Αλλά είναι δύσκολο αυτό που καταφέραμε. Και ειδικά σ΄ ένα παιχνίδι τέτοιου τύπου είναι δύσκολο να επανέλθεις και να το κερδίσεις κιόλας. Κατά συνέπεια όπως ξέρετε είμαι θετικός άνθρωπος και θέλω να κρατάω τα καλά πράγματα. Ήταν μία σημαντική νίκη για την αντίδραση και τον χαρακτήρα», είπε.

Για το σερί του 5-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, σε Ελλάδα και Ευρώπη και τη διαιτησία, υπογράμμισε: «Είναι δύσκολο να έχεις συνεχόμενες νίκες απέναντι σε ποιοτικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Αυτό έχει την αξία του, αλλά αποτελεί παρελθόν και δεν μας εγγυάται τι θα συμβεί στο τέλος. Στο δεύτερο σκέλος, θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι παιχνίδια που δεν είναι εύκολα για τους διαιτητές, τι θέλετε να σας πω;».

Πηγή: skai.gr