Ένορκη κατάθεση: Ο ιδιοκτήτης του Αιγινιακού ομολόγησε ότι στήνει ματς για το στοίχημα

Αποσπάσματα της κατάθεσης του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου, αποκάλυψε η «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ».
 
Ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρεται σε δύο συναντήσεις του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αιγινιακός Γιάννη Νιώπα. Η πρώτη έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, πριν τον φιλικό αγώνα Απόλλωνα Πόντου – Αιγινιακού. Ο κ. Καλαϊτζίδης επικαλείται τη μαρτυρία του συνεργάτη του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος του σύστησε τον κ. Νιώπα. Και αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Ο κ. Νιώπας με ρώτησε ποιος είναι ο αγωνιστικός στόχος του Απόλλωνα Πόντου. Του απάντησα ότι είναι η άνοδος. Τότε ο κ. Νιώπας μου είπε ότι θα έχουμε πρόβλημα και δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε την άνοδο, εάν δεν μπω σ’ ένα γκρουπ ομάδων που χειραγωγεί αγώνες. Μου πρότεινε να δίνουμε χρήματα για να κερδίζουμε τους αγώνες και οι ομάδες που αποτελούν το γκρουπ θα κάνουν τα πάντα για να δυσκολεύουν τους ανταγωνιστές μας. Ο κ. Νιώπας μου ανέφερε ότι το γκρουπ των ομάδων αυτών ήταν ο Αιγινιακός, ο Πανσερραϊκός, η Βέροια, ο Αχαρναϊκός και η Σπάρτη».
 
Στην κατάθεσή του ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης αναφέρει ότι σ’ αυτή τη συνάντησή τους, ο κ. Νιώπας παραδέχτηκε ότι στήνει αγώνες: «Μου είπε ότι το κάνει κάθε χρόνο, τουλάχιστον σε 4 έως 5 αγώνες της ομάδας του. Μου είπε ότι έχει 5 ποδοσφαιριστές μέσα στην ομάδα του Αιγινιακού, τους οποίους ελέγχει εδώ και πολλά χρόνια, παίρνει χρήματα από τον παράγοντα της αντίπαλης ομάδας και φροντίζει ώστε στο στημένο ματς να παίζουν στοίχημα και αυτός και οι ποδοσφαιριστές του. Ετσι πολλαπλασιάζουν τα χρήματα που λαμβάνουν από τον αντίπαλο παράγοντα, ο οποίος επίσης στοιχηματίζει, καθώς μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνείται το ακριβές σκορ του ματς».
Ο κ. Καλαϊτζίδης υποστηρίζει ότι αρνήθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία, επικαλούμενος στον κ. Νιώπα θέμα ηθικής τάξεως.
 
Σύμφωνα με την κατάθεσή του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, υπήρξε και δεύτερη συνάντησή του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αιγινιακός Γιάννη Νιώπα. Συναντήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2017, πριν τον αγώνα Αιγινιακού – Απόλλωνα Πόντου. Καταθέτει σχετικά ο κ. Καλαϊτζίδης: «Πριν αρχίσει ο αγώνας συναντήθηκα με το Γιάννη Νιώπα μέσα στο γήπεδο, πίσω από τη μία εστία. Παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι χειραγωγεί αγώνες και μου είπε ότι έλαβε 25.000 ευρώ για τον αγώνα Αρη – Αιγινιακού (28-10-2017, τελικό σκορ 5-0). Ο στοιχηματισμός αφορούσε ήττα του Αιγινιακού με πάνω από 4 γκολ. Ο κ. Νιώπας μου είπε ότι δεν έπαιξε το παιχνίδι στο στοίχημα, αλλά το έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του. Επίσης ο κ. Νιώπας παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε μειωμένη απόδοση στον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0), πάλι για στοιχηματικούς λόγους». 
 
 
ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ DELIVERY ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΑΞΙΑΣ 50 ΕΚΑΤ.ΔΟΛΑΡΙΩΝ

Η εκπομπή αποκάλυψε ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία εποπτεύει η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, σχημάτισε δικογραφία για το ελληνικό τμήμα της επιχείρησης «PangeaX». Η επιχείρηση αφορούσε στον εντοπισμό παράνομων ιστοσελίδων που διαφημίζουν ή πωλούν αναβολικά και ψευδεπίγραφα φαρμακευτικά σκευάσματα άγνωστης προέλευσης. Συνεργάστηκαν η Interpol, η Europol, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων και το μόνιμο φόρουμ για το διεθνές φαρμακευτικό έγκλημα. Βρέθηκαν 7.910 ιστοσελίδες, συνελήφθησαν 400 άτομα και εντοπίστηκαν 25 εκατ. παράνομα σκευάσματα και αναβολικά αξίας 50 εκατ. δολαρίων. Συνελήφθη και ένας 38χρονος Ελληνας ο οποίος συνεργάζονταν με Βρετανούς, Ουκρανούς και Πολωνούς. Εντοπίστηκαν στη χώρα μας 27 τέτοιες παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες όμως δεν απενεργοποιήθηκαν όπως συνέβη με τις άλλες διεθνείς ιστοσελίδες γιατί δεν το επιτρέπει το ελληνικό νομικό πλαίσιο.  


Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ 400.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΛΑΣΚΑΡΗ

Η οργάνωση της Σαϊεντολογίας(!) και ένας αδίστακτος πόλεμος εταιρειών διαδικτυακής πώλησης χρυσού, έφεραν αντιμέτωπους με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, τον πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης Νίκο Λάσκαρη και την σύζυγο του Τζώρτζια Ευσεβίου. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται στα απολογητικά τους υπομνήματα ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η σύζυγός του Τζώρτζια Ευσεβίου, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Πάντως, οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να κλείσουν το θέμα της εγγυοδοσίας, που τους επέβαλλε η ανακρίτρια, για να μην τους προφυλακίσει.Το ζεύγος Λάσκαρη θα πρέπει εντός 10 - 15 ημερών, να καταβάλλουν 200.000 ευρώ ο καθένας, διαφορετικά θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Απολογούμενοι στην 11η τακτική ανακρίτρια Αθηνών Χρυσούλα Γκούμα για τη μυθιστορηματικών διαστάσεων υπόθεση της διαδικτυακής πώλησης χρυσού, μετά από μήνυση του Λετονού Μάικλ Σουμπότινς, που τους κατηγορεί  ότι “ του άρπαξαν 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ", το ζεύγος Λάσκαρη υποστηρίζει ότι, έπεσε θύμα εκβιασμού του Λετονού χειριστή της πλατφόρμας διαδικτυακού χρυσού και Σαϊεντολόγων!

Τα επιχειρήματα τους φαίνεται ότι έπεισαν σε κάποιο βαθμό την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, που δεν τους προφυλάκισαν, όταν απολογήθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενοι για απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Απολογούμενος στην ανακρίτρια κ. Γκούμα, ο  πρόεδρος του Αρη δήλωσε την αθωότητα του: “Αρνούμαι και αποκρούω τις κατηγορίες. Είναι προϊόν απάτης και εκβίασης εκ μέρους του μηνυτού, ο οποίος χρησιμοποιεί και την εταιρεία του, για να στραφεί κατ΄εμού και της συζύγου μου…”.

Στο μόλις δύο σελίδων απολογητικό του υπόμνημα κατηγορεί τον Λεττονό μηνυτή Μάικλ Σουμπότινς,  και δύο συνεργάτες του ότι κατασκεύασαν με ψεύδη την υπόθεση της υπεξαίρεσης, για να τους αποσπάσουν εκβιαστικά 20.000.000 ευρω.

Ο κ. Λάσκαρης παραπέμπει στο 102 σελίδων υπόμνημα και στα έγγραφα, που προσκομίζει η σύζυγός του, τα οποία αποδεικνύουν, όπως αναφέρει “τις δόλιες ενέργειες του Μ. Subotins και των ανθρώπων, που συμπορεύονται μαζί του, δηλαδή του Γκεντιμηνά Καλύτις και του Κώστα Κολοκασίδη”.

“Επιδίωξαν δι εκβιασμού, να εισπράξουν αθέμιτα και εκβιαστικά 20.000.000 υπό τις συνθήκες, που αναλύονται στο υπόμνημα της συζύγου μου”, τονίζει.
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Αρης επικαλείται έγγραφο - επιστολή ελβετού  δικηγόρου προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εστάλη στις 10 Αυγούστου 2015, που βεβαιώνει ότι, τα κεφάλαια  των 900.000 ευρω, που δόθηκαν για την εξαγορά της ιστορικής ομάδας ανήκουν  στη σύζυγό του   “είναι καθαρά και ελεύθερα, σύμφωνα με το Ελβετικό Δίκαιο και έχουν φορολογηθεί στην Ελβετία”.

Ενα απίστευτο οικονομικό - δικαστικό θρίλερ με χολυγουντιανή  πλοκή,  προκύπτει διαβάζοντας το 100σελιδο υπόμνημα της Τζώρτζιας Ευσεβιου.
Η σύζυγος του ισχυρού παράγοντα του μπασκετικού Αρη υποστηρίζει ότι,  δεν υπεξαίρεσε, αλλά αγόρασε διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης χρυσού από τον Ρώσο Ερεμεβ, συνεργάτη του Σουμπότινς, ο οποίος αντιδρούσε, επειδή μεγάλα χρηματικά κατευθύνονταν στους Σαϊεντολόγους. 

Περιγράφει  ένα υπόγειο πλέγμα εταιριών διαδικτυακής πώλησης χρυσού ανά την υφήλιο, το οποίο  ξεκίνησε  από την Ελβετία και την Αγγλία και κατέληξε στη Βουλγαρία.

Σε όλα αυτά εμπλέκεται και η οργάνωση της Σαϊεντολογίας, σε εκδηλώσεις της οποίας συμμετείχε ο Νίκος Λάσκαρη, που έκανε και δωρεές.

“Ο σύντροφος μου εμπιστεύτηκε απόλυτα τον σύμβουλο επιχειρήσεων και φίλο του Ιωάννη Ηλιόπουλο, κάτοικο τότε Ρίγας Λετονίας, μέλος της οργάνωσης της Σαιεντολογίας, της οποίας ο σύντροφος μου ήταν συμπαθών, συμμετέχοντας σε κάποιες εκδηλώσεις και κάνοντας δωρεές. Ο σύντροφος μου εμπιστεύτηκε απόλυτα τον Ιωάννη Ηλιόπουλο και συγκεκριμένα, όταν δήλωσε ότι, γνωρίζει και εγγυάται τον Ρωσόφωνο Λιθουανό, κατοικο Ρίγας Λεττονίας Gediminas Kalytis, ο οποίος με τη σειρά του συνεργαζόταν με τον Λεττονό, κάτοικο Ριγας ομοιως, Mihalis Subotins, ειδικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προγραμματιστή και ειδικό στην δημιουργία ηλκτρονικών πλατφορμών διαδικτυακών συναλλαγών, επίσης σαιεντολόγο και αντιπρόσωπο της LRH HUBBARD College στη Ρίγα της Λετονίας.Ο Ηλιόπουλος εξήγησε ότι, ο Sergei Eremeev ήταν ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στο Ντουμπάι εταιρίας εμπορίας χρυσού EMGOLDEX TRADE DMCC.Χειριστής της πλατφόρμας αυτής ήταν ο Μ. Subotins, ενω ο G. Kalytis ουδεμά σχέση είχε με το όλο θέμα. αλλά ήταν ο “χειριστής”, “καθοδηγητής”, “auditor”- “εξομολογητής” του Subotins εκ μέρους της οργάνωσης των Σαϊεντολόγων και λόγω της διαρθρώσεως αυτής της οργάνωσης ο Subotins έδινε αναφορά σε αυτόν".

Η Τζώρτζια Ευσεβίου περιγράφει  ένα απίστευτο οικονομικό - δικαστικό θρίλερ με μυθιστορηματική πλοκή,  που εκτυλίχτηκε μέσα από  ένα υπόγειο πλέγμα εταιριών διαδικτυακής πώλησης χρυσού ανά την υφήλιο, το οποίο  ξεκίνησε  από την Ελβετία και την Αγγλία κατέληξε στη Βουλγαρία.
Στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται  ότι, δεν υπεξαίρεσε, αλλά αγόρασε διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης χρυσού από τον Ρώσο Eremeev, τον συνεργάτη του Subotins, ο οποίος αντιδρούσε, επειδή μεγάλα χρηματικά κατευθύνονταν στους Σαϊεντολόγους.

“Οι σχέσεις μεταξύ Eremeev και Subotins είχαν διαταραχτεί με καθημερινές συγκρούσεις… Ο Subotins δεν έπραττε τίποτα χωρίς τη συναίνεση του Kalytis, ο οποίος ήταν επόπτης του στη Σαϊεντολογία. Αλλωστε ο Eremeev πιστός ορθόδοξος χριστιανόςΡώσος αντιδρούσε πάρα πολύ διότι χρηματικά ποσά ευθέως κατευθύνονταν από τον Subotins στους Σαιεντολόγους, με τους οποίους ο Eremeev δεν ήθελε να έχει καμμία σχέση. Εγω συμφωνούσα με τον Eremeev, άλλωστε ο σύντροφος μου δεν είχε καμμία σχέση με καταβολή χρημάτων στους Σαϊεντολόγους. Με τη σειρά του ο Subotins δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παρακούσει τον Kalytis”.

Η κ. Λάσκαρη υποστηρίζει ότι, μετά από όλα αυτά αγόρασε την διαδικτυακή πλατφόρμα από τον Eremeev, με τίμημα χαμηλό ως προς τα μετρητά (65.000 ευρώ}, αλλά σοβαρότατο ως προς το χρυσό που καταβλήθηκε, ήτοι 390 κιλά χρυσό αξίας (επί 34.000 ευρώ το κιλό) 13.260.000 ευρώ.
Ενώ κατηγορεί τον Subotins ότι, “ΟΥΔΕΠΟΤΕ αγόρασε χρυσό, ουδέποτε κατέβαλλε χρήματα που να ήταν δικά του, ενω ολα τα χρήματα που διαβιβασε, ηταν χρήματα των πελατών της GIG (δική της εταιρεία)  και παλαιότερα της EMGOLDEX".
Πηγή: skai.gr