Ταϊλάνδη: 12 συλλήψεις για συμμετοχή σε κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων

Λεπτομέρειες για την έρευνα που έχει ξεκινήσει σχετικά με την υπόθεση χειραγώγησης τεσσάρων αγώνων μέσα στο 2017, η οποία ταλανίζει την Ταϊλάνδη δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Σομιότ Πουπανγκμουάνγκ (σ.σ. κεντρική φωτογραφία), σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και του αρχηγού της Αστυνομίας, Τσακτίπ Τσαϊγίντα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FAT, ανάμεσα στα 12 άτομα που συνελήφθησαν βρίσκονται πέντε ποδοσφαιριστές και δύο αξιωματούχοι από την πρώτη κατηγορία της χώρας, με τον αρχηγό της Αστυνομίας να υπογραμμίζει ότι τέσσερις παίκτες της Σιάμ Νέιβι και ένας της Νακόν Ρατσασίμα φέρονται να εισέπραξαν περίπου 5.000 ευρώ για να συμμετέχουν στην χειραγώγηση αγώνα.

«Η προσπάθεια για καθορισμό αποτελεσμάτων αγώνων είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό νωρίτερα. Πρέπει να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο, καθώς είναι σαν μία ασθένεια του σώματός μας που πρέπει να εξαφανιστεί», ήταν τα λόγια του κ. Πουπανγκμουάνγκ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αστυνομία για την πολύτιμη συνεισφορά της στην έρευνα, η οποία βασίστηκε και σε στοιχεία της Sportradar.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαϊγίντα σημείωσε ότι και οι 12 συλληφθέντες είναι υπό κράτηση, καθώς παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων, τονίζοντας ότι οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης 10 ετών, ενώ για τους ποδοσφαιριστές η ποινή πάει στο μισό, δηλαδή πέντε χρόνια.
Πηγή: skai.gr