ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Η AIMS διατηρεί την έδρα της στην Ελλάδα

Η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας της ελληνικής Πολιτείας με την AIMS επισφραγίστηκε σήμερα, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου ο οποίος θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

 
Παρουσία των κορυφαίων αθλητριών μαραθωνίου στον κόσμο έγινε σήμερα η συνέντευξη Τύπου της AIMS, με αφορμή το σημερινό Γκαλά.

Στη διάρκεια αυτής επικυρώθηκε η συνέχιση συνεργασίας της AIMS με το Υπουργείο Αθλητισμού και το ΟΑΚΑ, που διατηρεί στη χώρα μας την έδρα της Ένωσης Μαραθωνίων. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν οι Ρόουζ Τζελίμο (Μπαχρέιν) και η Μέρι Κεϊτάνι (Κένυα), που διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας στη χρονιά.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί η πρώτη μου δημόσια τοποθέτηση ως Υφυπουργός Αθλητισμού ήταν πέρσι με την ευκαιρία του Μαραθωνίου. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί φέτος μας δίνεται η δυνατότητα, παράλληλα με αυτό το μεγάλο αθλητικό και τουριστικό γεγονός, να ανανεώσουμε αυτό που από την πρώτη στιγμή θέλαμε μαζί με την AIMS. Να συνεχίσουμε τη συνεργασία, να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί και συνεχίσει να βρίσκεται το κέντρο της ΑΙΜΣ εδώ που γεννήθηκε ο Μαραθώνιος. Μαζί με τον ΣΕΓΑΣ πιστεύουμε ότι είναι κομβικό η βράβευση του κορυφαίου Μαραθωνοδρόμου να γίνεται στην Ελλάδα. Γιατί δίνει μεγαλύτερο κύρος και αίγλη στους κορυφαίους αυτούς αθλητές που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τον κόπο και τον αγώνα τους.

Έτσι, μαζί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ καταφέραμε να δείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα είναι σημαντικό για εμάς ότι και η AIMS έδειξε ότι βάζει τις αξίες πάνω από ο,τιδήποτε άλλο. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση, αν και αυτό είναι δεδομένο όταν κάτι το αναλαμβάνει ο ΣΕΓΑΣ και ακόμα καλύτερα του χρόνου».

Ιδιαίτερα χαρούμενος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο οποίος επισήμανε για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την ελληνική Πολιτεία:

«Εχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε αυτή την περιπέτεια και φέτος έχουμε το 11ο Συμπόσιο εδώ στην Αθήνα. Πραγματικά δεν χρειάζεται να πω πάρα πολλά για τους λόγους που όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα όλα ξεκίνησαν από εδώ. Από το 2011 έχουμε το αρχηγείο μας εδώ, ενώ εδώ διοργανώνουμε τη βράβευση στους κορυφαίους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση και με το Ολυμπιακό Στάδιο και όλο αυτό συμβαίνει μπροστά στους εκπροσώπους των κορυφαίων Μαραθωνίων του κόσμου αλλά και στις κορυφαίες γυναίκες δρομείς του κόσμου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος τόνισε: «Καλωσορίζω στην Αθήνα τις κορυφαίες Μαραθωνοδρόμους αλλά και τον Πρόεδρο της ΑΙMS Πάκο Μποράο. Η παρουσία τους προσθέτει αξία στη διοργάνωση. Η υπογραφή της ανανέωσης της συνεργασίας με τη Διεθνή Ενωση Μαραθωνίων είναι συμβολική και ταυτόχρονα σημαντική. Συμβολική γιατί η AIMS έχει το αρχηγείο της στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην οδό «Σπύρος Λούης» και σημαντική γιατί δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με την AIMS, δημιουργήσαμε πολλές καινοτομίες, όπως τη Φλόγα του Μαραθωνίου, τη βράβευση των κορυφαίων και άλλα. Θεωρούμε λοιπόν ως σημαντικό βήμα την ανανέωση της συνεργασίας και στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Υπουργό κύριο Βασιλειάδη, τον Πρόεδρο του ΟΑΚΑ κύριο Κουρή και τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΚΑ. Επίσης ευχαριστώ όλα τα μέλη συμβουλίου της AIMS για τη συνεργασία που έχουμε και είμαι σίγουρος ότι δουλεύοντας μαζί τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλά ακόμα πράγματα να κάνουμε».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου, Ρόουζ Τζελίμο, που χάρισε στο Μπαχρέιν το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, δήλωσε: «Ευχαριστώ που με καλέσατε και είμαι υποψήφια, είμαι χαρούμενη που έρχομαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ελπίζω να κερδίσει η καλύτερη», από την πλευρά της κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο με 2.17.01 (σε αγώνα μόνο με γυναίκες), Μέρι Κειτάνι (Κένυα), είπε: «Μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι στην Αθήνα, σε μια χώρα που ήξερα μόνο από το χάρτη και πλέον έχω την ευκαιρία να είμαι εδώ και μάλιστα μαζί με την οικογένεια μου. Αυτή τη στιγμή είμαι η γρηγορότερη αθλήτρια στον κόσμο κι ελπίζω να συνεχίσω να είμαι. Ευχαριστώ την AIMS για την τιμή που μου έκανε να είμαι υποψήφια για τον τίτλο της κορυφαίας».

Στην Αθήνα εκπροσωπώντας τον Μαραθώνιο του Σάνλαμ, βρίσκεται και η ολυμπιονίκης του 1992 στα 10.000 μ., Ελάνα Μέγιερ. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα ως εκπρόσωπος του Μαραθωνίου του Σάνλαμ στο Κέιπ Τάουν. Εδώ είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο Μαραθώνιος. Είμαι λίγο μεγάλη για να ανταγωνιστώ και να συναγωνιστώ τις δύο αθλήτριες που βρίσκονται στο πάνελ και θέλω να τις συγχαρώ για τις επιτυχίες τους και όσα έχουν πετύχει γενικότερα. Όσοι είμαστε στην Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου του Κέιπ Τάουν έχουμε μεγάλο πάθος για τον Μαραθώνιο, όπως έχουμε μεγάλο πάθος και για το περιβάλλον. Για αυτό το λόγο είναι μεγάλη τιμή για εμάς που θα βραβευτούμε για αυτό από την AIMS. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που βρίσκομαι εδώ. Είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα. Θέλω να ευχηθώ σε όλους όσους θα τρέξουν την Κυριακή καλή επιτυχία για τον αγώνα», είπε.
 
Εθνική ομάδα: Συμφώνησε ο Σκίμπε, απομένει η έγκριση
Σε συμφωνία με τον Μίχαελ Σκίμπε για νέο διετές συμβόλαιο ήρθε η διοίκηση της ΕΠΟ. Εκκρεμεί η έγκριση του...
17.11.2017, 16:59
Η Super League εξόφλησε μέρος των περσινών οφειλών στους διαιτητές
Αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς οι πιέσεις των διαιτητών στη Super League και την ΕΠΟ αναφορικά με τις οφειλές...
17.11.2017, 16:49
Ουζουνίδης: Οι δικαιολογίες είναι για τους μικρούς
Αμετακίνητος στη θέση του ότι ο Παναθηναϊκός -ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- πρέπει να φέρεται ως Παναθηναϊκός...
17.11.2017, 16:36
Χιμένεθ για ντέρμπι: Να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα
Την καθιερωμένη συνέντευξη στην κάμερα της NOVA έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος αναφέρθηκε στο ντέρμπι της...
17.11.2017, 16:30
Επιστολή 31 Ευρωβουλευτών στην Κομισιόν κατά Ευρωλίγκας!
Με επιστολή τους 31 Ευρωβουλευτές επισημαίνουν τα προβλήματα που δημιουργεί στο χώρο του μπάσκετ η στάση της...
17.11.2017, 16:21
"Παγωμένες" οι σχέσεις Ζιντάν-Ρονάλντο στη Ρεάλ
Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δεν συγχωρεί στον σούπερ σταρ της ομάδας το γεγονός ότι εξαιτίας του χάθηκε...
17.11.2017, 11:19
Μάρτυρας κατέθεσε ότι το Μουντιάλ του Κατάρ εξαγοράστηκε!
Η FIFA φαίνεται ότι βρίσκεται μπροστά σε μία νέα επικίνδυνη κατάσταση και ακόμα δεν έχει αντιδράσει.
17.11.2017, 11:15
Η ΕΠΟ συζητά τη Δευτέρα το θέμα των αμοιβών των διαιτητών
Ένα από τα θέματα που υπάρχουν στην ημερησία διάταξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει...
17.11.2017, 11:11
Αντεμπαγιόρ: Έφτασα στα πρόθυρα αυτοκτονίας
Η κάκιστη σχέση με την οικογένειά του οδήγησε τον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ σε σκέψεις ακόμη και να βάλει τέλος...
17.11.2017, 11:05
Ο Καλάθης την καλύτερη εμφάνιση Έλληνα στην Ευρωλίγκα!
Οι αριθμοί μαρτυρούν πως η εμφάνιση του Νικ Καλάθη στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές στην Πόλη είναι η...
17.11.2017, 11:00

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 122  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

Μποτιλιάρισμα

ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΛΩΜΟΥ ΕΩΣ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (καμία μεταβολή)