«Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την Ελλάδα, αλλά πρέπει να προκριθούμε»

Οι κακές καιρικές συνθήκες που αναμένεται από το βράδυ να πλήξουν και την Ελλάδα έχουν αρχίσει το... έργο τους στην Κροατία.

Εκεί σήμερα οι διεθνείς Κροάτες συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Εθνική μας.

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, ο προπονητής της ομάδας, το πρώτο πράγμα που κλήθηκε να σχολιάσει είναι αυτές, απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους. Αυτοί εξέφραζαν έντονα την ανησυχία τους ότι οι τα καιρικά φαινόμενα θα ευνοήσουν αρκετά την Ελλάδα να αμυνθεί και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στο πρώτο παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Ωστόσο στην απάντησή του ο Ντάλιτς φρόντισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο να βγάλει από το μυαλό όλων και κυρίως των παικτών του ότι στόχος της Κροατίας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ με οποιοδήποτε τρόπο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

«Ο αγωνιστικός χώρος δεν θα μας ευνοεί. Αυτό οφείλω να το παραδεχθώ. Είναι περισσότερο εύκολο να αμυνθείς σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο καθώς η μπάλα δεν μπορεί να κυλήσει σωστά», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ή αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να πάμε στο Μουντιάλ. Με βροχή, με χιόνια, με νερό, με ήλιο. Με οποιοδήποτε τρόπο. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας.

«Σήμερα θα αρχίσουμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι και θα καταστρώσουμε τα πλάνα μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η ταχύτητα, ο ρυθμός που θα έχει ο αγώνας, και η οργάνωσή μας στο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να σταθεροί στις αρχές του παιχνιδιού μας. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε καμία αλλαγή σε αυτό και να επηρεαστούμε από το παιχνίδι τους. Περιμένω ότι η Ελλάδα να αμυνθεί στο Ζάγκρεμπ. Θα προσπαθήσει να μην δεχθεί γκολ. Ετσι εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Να μην το κυνηγήσουμε και να αγχωθούμε, και να μην είμαστε νευρικοί. Έτσι πρέπει να είναι και όσοι έρθουν στο γήπεδο», τόνισε.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr