Euroleague: Αήττητος και στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι με 69-68, στην 3η αγωνιστική της EuroLeague και περιμένει την Πέμπτη στο ΣΕΦ την επίσης αήττητη Χίμκι του Μπαρτζώκα. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκπληκτικός με 21 πόντους, ενώ η άμυνα έδωσε την 3η νίκη στους ερυθρόλευκους.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν εναλλαγές στο σκορ με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετική άμυνα, προσπαθώντας να περιορίσει τον επιθετικό χαρακτήρα της Μακάμπι. Ο Κόουλ είχε 14 πόντους στο 20λεπτο, αλλά κανείς άλλος παίκτης της δεν είχε πάνω από 5.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση, με τον Μακλίν στους 8 πόντους και τους Μάντζαρη-Πρίντεζη να έχουν από 5.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην επιτρέπει αιφνιδιασμούς στην Μακάμπι, που ήταν άστοχη από μακριά (2/11 3π.). Ο εκπληκτικός Πρίντεζης έδωσε προβάδισμα 43-51 στον Ολυμπιακό για να μειώσει ο Κόουλ στους 6.

Η Μακάμπι έκανε στη συνέχεια το 60-61, αλλά ξανά ο Πρίντεζης πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό με εντυπωσιακά καλάθια. Στη τελευταία φάση, και ενώ το σκορ ήταν 68-69 για τον Ολυμπιακό, στα 31’’ πριν τη λήξη, ο Κόουλ, διέσχισε το γήπεδο, έκανε το λέι-απ, αλλά ήταν άστοχος και τότε ακούστηκε η κόρνα της λήξης με τον Ολυμπιακό θριαμβευτή. .
Πηγή: skai.gr