Formula 1: Χωρίζουν Red Bull και Renault μετά το 2018

Χωρίζουν οι δρόμοι της πρώην πρωταθλήτριας κατασκευαστών της Formula 1- Red Bull και της Renault, που παρέχει κινητήρες στην αυστριακή ομάδα, μετά τη σεζόν του 2018, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Οι δύο πλευρές δεν είχαν καλές σχέσεις από το 2014, όταν χρησιμοποιήθηκαν στη Formula 1 οι υβριδικές μονάδες ισχύος 1,6 λίτρων V6 με τούρμπο και ο κινητήρας της Renault αποδείχθηκε λιγότερο ανταγωνιστικός από αυτόν της Mercedes.

Η Red Bull προσπάθησε χωρίς επιτυχία να βρει εναλλακτικό πάροχο κι επίσης απείλησε με αποχώρηση από το πρωτάθλημα, όμως έμεινε τελικά με τη Renault και χρησιμοποίησε τις μονάδες ισχύος της γαλλικής εταιρείας, αλλά με την επωνυμία Tag Heuer.

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Renault έχει ενημερώσει τη Red Bull πως η γαλλική εταιρεία δεν θέλει να παρέχει κινητήρες στην αυστριακή ομάδα ύστερα από την επόμενη σεζόν.
 
Η Renault αναμένεται να παρέχει μονάδες ισχύος στη McLaren το 2018, σε μια συμφωνία που πηγές αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο, στο πλαίσιο του γκραν πρι της Σιγκαπούρης, ενώ η Toro Rosso, ιδιοκτήτρια της οποίας είναι η Red Bull, θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Honda, τους οποίους μέχρι τώρα φέρουν τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας.

Η Renault, η οποία έχει τώρα την δική της εργοστασιακή ομάδα, και η Red Bull κατέκτησαν τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών και ισάριθμους τίτλους κατασκευαστών την τετραετία 2010-13. Η Red Bull και οι Mercedes και Ferrari είναι οι μόνες που έχουν πανηγυρίσει νίκη σε αγώνα στη φετινή περίοδο.

Πηγή: skai.gr