Κλείσιμο

Δίωξη για εγκληματική οργάνωση και «ξέπλυμα» στην υπόθεση στοιχηματικής φοροδιαφυγής

H αποκάλυψη της εκπομπής «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» για στοιχηματικές εταιρείες, που έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας στη χώρα μας και είτε λειτουργούν παράνομα είτε δεν αποδίδουν τους αναλογούντες φόρους στο κράτος, κλέβοντας χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, οδήγησε σε ραγδαίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Κυριάκος Θωμαϊδης, η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, εναντίον συγκεκριμένης ελληνικής στοιχηματικής εταιρείας, που λειτουργούσε υπό το καθεστώς 16 υπο-εταιρειών. Η υπόθεση που ερευνάται τους τελευταίους εννέα μήνες αφορά φοροδιαφυγή ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, αφού η εταιρεία διακινούσε τα χρήματα μέσω του Κουρασάο της Καραϊβικής ενώ οι σέρβερ της λειτουργούσαν στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρεπόταν δραστηριότητα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.

Οι έρευνες της εισαγγελίας συνεχίζονται σε όλες τις νομίμως λειτουργούσες στοιχηματικές εταιρείες και σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκηθούν σύντομα διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και σε άλλη εταιρεία και στα πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της για φοροδιαφυγή. Η συνολική υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορά τις συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρείες ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αυτή φυσικά είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού είναι η πρώτη φορά που ασκείται δίωξη για υπόθεση που αφορά στοιχηματικές εταιρείες.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr